Elevii Școlii Nr. 26, în vizită la „Viața liberă”

Elevii Școlii Nr. 26, în vizită la „Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 26 din Galați au vizitat, miercuri, 26 aprilie, redacția ziarului "Viața liberă", în cadrul acţiunilor desfăşurate în săptămâna "Școala altfel". Însoțiți de diriginte, prof. Fănel Pelin, elevii ne-au vizitat sediul, au asistat la redactarea unui articol și au fost pentru câteva momente ziariști.

Pentru că la Școala Nr. 26 activităţile din săptămâna "Școala altfel" sunt în toi, elevii de clasa a V-a au trecut, miercuri, pragul redacției noastre. Cu această ocazie, micii şcolari au încercat să pătrundă în tainele meseriei de jurnalist și au primit și o provocare. Vizitatorii au avut ca sarcină să își imagineze că sunt pentru o zi jurnaliști și să redacteze un articol cu impresii din sediul unei redacții de ziar. Unii dintre ei, mai curajoși, s-au așezat în fața calculatorului, dar nu pentru obiceiurile lor cotidiene, ci pentru a ne lăsa în scris gândurile lor.

Elevii au vizitat şi departamentul de tehnoredactare și au aflat cum ajunge un ziar să vadă lumina tiparului.

"Nu credeam că este atât de interesant și atât de multă muncă în spatele unui articol. O să mă apuc serios să învăț limba română, pentru că mi-ar plăcea, în viitor, să fiu jurnalist. Cel mai mult mi-a plăcut la tehnoredactare, unde am văzut cum domnul de acolo așază textele în pagină. Acum am înțeles cum apare un ziar", ne-a spus una dintre eleve.

"Am așteptat cu multă curiozitate această vizită, încă de când am primit programul pentru «Școala altfel». Am avut emoții, dar sunt bucuros că am venit aici și cel mai mult mi-a plăcut că am scris la calculatorul redacției, parcă aș fi făcut eu știrea", ne-a spus un alt copil.

Vizitatorii ne-au mărturisit că este ceva inedit pentru ei o activitate "altfel" în săptămâna "Școala altfel" și cu siguranță vor acorda mai multă atenție, de acum încolo, cititului și scrisului. Disciplinați, curioși și extrem de politicoși, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 26 au încheiat a treia zi de "Școala altfel" cu  gândul la viitor și la ceea ce ar trebui să facă pentru a deveni jurnaliști.

Citit 1255 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.