Distincția Best Electric City 2023, decernată Galațiului

Distincția Best Electric City 2023, decernată Galațiului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Distincția „Best Electric City” - un premiu acordat pentru programul de instalare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice - i-a fost decernată municipiului Galați, joi, 4 mai 2023, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Mediului. Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, de către ministrul Mediului Tánczos Barna, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

„Competiția Best Electric Car a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare. Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului și reducerea poluării”, anunță Primăria Galați printr-un comunicat de presă.

„Orașul nostru s-a schimbat foarte mult, grație măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care privește transportul electric. Pentru că încurajăm și susținem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraș 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de stații. Este un premiu care ne onorează și ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendințe, pentru un mediu curat și sănătos”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Administrația locală a ținut să precizeze că, pe lângă proiectele privind instalarea de stații pentru mașinile electrice, a derulat sau derulează multe alte acțiuni în ce privește un transport prietenos cu mediu. În ultimii ani au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi și moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid - primele astfel de mijloace din istoria orașului; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie  - primele tramvaie noi din ultimii 30 de ani). Alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge la Galați, cu finanțare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze).

În plus, au continuat proiectele de amenajarea a pistelor pentru bicicliști, în ultimii ani fiind amenajate piste de circa 20 de km. Mai mult, sistemul de iluminat public este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic.

Citit 1281 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.