Dosarul bărcii răsturnate pe Mureş va fi soluţionat la Galaţi

Dosarul bărcii răsturnate pe Mureş va fi soluţionat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Căutările celor doi adulţi şi doi copii în râul Mureş, daţi dispăruţi după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, au fost reluate, la misiune participând 25 de pompieri şi cinci scafandri, cu 11 bărci.

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică trecută, în râul Mureş, în zona localităţii Periam, din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de trei ani a fost declarat decedat. Barcagiul, în vârstă de 33 de ani, este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă, deoarece barca nu era înmatriculată, bărbatul nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii şi, în plus, consumase alcool.

Potrivit informațiilor din cadrul anchetei, dosarul ar putea fi declinat spre soluționare procurorilor din județul Galați, pentru că, legal, în cazurile în care au loc accidente pe râurile din România sunt competente doar anumite structuri de parchet, în acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Momentan, investigațiile se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

Citit 1425 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2023 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.