Energie și entuziasm pentru conservarea mediului

Energie și entuziasm pentru conservarea mediului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Moment de meditație pentru elevii Liceului Tehnologic „Radu Negru” din Galați. Imediat după încheierea activităților din „Săptămâna Verde“, elevii și profesorii au tras linie și au conștientizat importanța interdependenței între calitatea mediului și calitatea vieții.

Pentru a marca cum se cuvine „Săptămâna Verde“ liceenii au desfășurat activități demonstrative precum ”Fii la modă - Reciclează”, ”Arată că îți pasă. Colectează selectiv!”, ”Să reducem risipa alimentară”, ”Plantează viața”!, ”O școală curată și verde”, ”Schimbările climatice - o provocare a lumii moderne”, ”Păstrează un mediu sănătos!”, ”Economia circulară - o necesitate”, ”Etica protecției mediului: un ideal care poate fi pus în aplicare”, ”22 martie - Ziua Mondială a Apei”, ”Apa, matricea vieții”, ”Îmi salvez planeta, merg cu bicicleta!”.

Pentru a susține ideea calității mediului, elevii au organizat  ateliere ecologice, competiții sportive, au participat la dezbateri și vizionări de filme educative pe teme ecologice. „Această succesiune de activități și de informații a urmărit să ne conecteze la realitățile actuale, la problemele mediului și societății în care trăim și familiarizarea cu dezideratele dezvoltării durabile. În final, am învățat că totul ține de schimbările mici și ușoare pe care le putem face în rutina zilnică și de asumarea responsabilității individului față de viitorul planetei noastre”, ne-a declarat unul dintre profesorii Liceului Tehnologic "Radu Negru” Galați, implicat activ, alături de elevi, în activitățile din „Săptămâna Verde“.

Citit 753 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.