Ploaia de duminică seară a paralizat Galațiul

Ploaia de duminică seară a paralizat Galațiul
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ploaia torențială care a căzut duminică seară în Galați a paralizat orașul timp de ore bune. Străzile erau pustii, șuvoaiele de apă curgeau pe șosele, iar șoferii au dat adevărate teste de curaj și îndemânare.

Citește și Valea Orașului, inundată. Pompierii intervin, s-a înregistrat o victimă (VIDEO)

Ca de fiecare dată, Valea orașului s-a inundat, iar pompierii militari s-au luptat, cu echipamentele din dotarea unității, să adune apa care intrase în curțile locuitorilor și transformase străzile în adevărate piscine. Alături de pompieri, și angajații Serviciului Județean de Ambulanță au dat o mână de ajutor. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru a oferi îngrijiri medicale unui bărbat care suferise un atac de panică, pe fondul unei boli mai vechi cu care acesta era în evidența medicilor.

Gălățenii care au fost surprinși de ploaie la volan, în zona Grădinii Publice, s-au văzut obligați să oprească mașinile și să aștepte să se oprească potopul. În zona respectivă, bălțile de pe șosea depășeau glezna. Situația era cu atât mai critică cu cât, sub apă, nu știai dacă este vreo groapă, așa că şi parcatul era riscant.

Așa cum se întâmplă cam de fiecare dată, Valea orașului a fost cea mai afectată. Imediat după oprirea ploii, locuitorii zonei au început să sune la pompieri, solicitându-le să intervină pentru a le scoate apa din curți și pentru a le facilita accesul pe stradă. În timpul intervenției, colonelul Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galați, a estimat că aproximativ 50 de locuințe au fost afectate de ape. Peste 20 de pompieri au intervenit pentru degajarea zonei, astfel încât apele nu au intrat în locuințe. "Am avut și un caz medical. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, care, pe fondul unui atac de panică, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a  fost extras de către colegii mei și predat în siguranță echipajului de la Ambulanță", ne-a spus Eugen Chiriță.

Pompierii, solicitați și în alte zone ale orașului

Până în jurul orei 23.50, mașinile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au intervenit în mai multe zone ale orașului, unde a fost nevoie pentru a evacua apele pluviale adunate în cantități foarte mari în subsolurile unor blocuri. Astfel, conform colonelului Eugen Chiriță, "am fost solicitați să intervenim pe strada Domnească, la blocul P2, la un subsol pe strada Melchisedec Ștefănescu, dar şi la Șendreni, unde în intervalul orar 18,20 - 19,00 s-a înregistrat un debit de 23,5 litri/metru pătrat. Suntem pregătiți să intervenim dacă fenomenele meteo vor continua", a mai spus acesta.

Citit 2005 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 10:42

3 comentarii

  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 30 Mai 2023 09:07
    81.12.150.***
    Locuitorii din zona inundata la fiecare ploaie torentiala platesc si ...APA METEORICA care e "captata" de canalizarea societatii monopol? (amintiti-va iulie anul trecut cand valea orasului a fost inundata vineri, duminca si kiercuri, 3 zile intr-o saptamana). Si pentru care s-a platit ...APA METEORI
    0
    0
  • postat de Unde sunt cele 2 pompe de evacuare de mare capacitate ?
    Marți, 30 Mai 2023 07:45
    109.166.134.***
    Păi parcă era vorba de un mare cămin de colectare a apelor pluviale și montarea a încă două pompe de mare capacitate, pe lângă cele două de mică capacitate existente, pentru evacuarea apei pluviale în Dunăre.
    0
    0
  • postat de Das
    Luni, 29 Mai 2023 23:43
    84.117.46.***
    Daca o ploaie a paralizat orasul ganditi-va cum va paraliza orasul un cutremur de 7,8 grade !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.