Ce misiune își asumă „Viața liberă” în perioada preelectorală

Ce misiune își asumă „Viața liberă” în perioada preelectorală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

2024 va fi, cu siguranță, cel mai plin an electoral din istoria politică recentă a României. Vor fi alegeri europarlamentare, alegeri locale, alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale. Indiferent dacă vor fi sau nu comasate, așa cum își doresc unele partide, patru scrutine importante îi vor chema pe gălățeni, alături de ceilalți cetățeni români, la vot. Campania electorală își face deja simțită prezența, mai discret sau mai zgomotos, şi tocmai de aceea cotidianul "Viața liberă" le prezintă cititorilor strategia editorială pentru perioada următoare.

Politicienii simt deja nevoia să iasă în lumina reflectoarelor, să se facă auziți, remarcați, să pară implicați și activi. Numai că, din păcate, în spatele multora dintre declarațiile sau acțiunile lor se află doar propaganda, ca să nu spunem manipularea.

Ca și în anii electorali precedenți, "Viața liberă" se va strădui să trateze cu obiectivitate atât partidele, cât și pe politicieni. Interesul public și informarea corectă a cetățenilor vor prima, ca de fiecare dată. În lumina acestor principii editoriale, vom trata evenimentele și manifestările politice care vor avea loc în perioada următoare prin prisma interesului cetățenesc major pe care îl prezintă sau nu pentru cetățenii Galațiului și nu numai.

Pentru promovare mai mult sau mai puțin electorală, politicienii și partidele pot apela cu încredere, ca și până acum, la publicitatea prin advertoriale publicate în edițiile print sau online ale cotidianului "Viața liberă".

Cu decență și responsabilitate, în perioada care urmează, jurnaliștii cotidianului "Viața liberă" nu vor accepta diplome, premii sau orice alte forme de recunoaștere sau apreciere din partea partidelor politice sau a politicienilor.

Firește, asta nu ne va împiedica să evaluăm serios și corect activitatea politică, să recunoaștem meritele reale ale unor politicieni și chiar să acordăm diplome sau premii onorifice pentru inițiative, proiecte sau demersuri de succes ale partidelor sau politicienilor.

Citit 986 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 07:16

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 13 Iunie 2023 20:21
    86.124.200.***
    Da ...cheama-i la Vot(Politicianule) si dupa aia da-le-o peste bot .Promisiunea .
    Daca tot apar prin zona (partidele/politicienii) sa-i Intrebati - Cati dintre ei si cate Proiecte cu bani/fonduri europene au scris/facut pentru satele-comunele sau oras/municipiu din Galati ? Asta Asa...ca dovad
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.