Pregătiri pentru Târgul Tradițional de Sf. Maria

Pregătiri pentru Târgul Tradițional de Sf. Maria
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Joi, puțin după prânz, pregătirile pentru programul dedicat manifestărilor de Sf. Maria, erau în toi. Pe faleza din oraș, cei mai harnici comercianți își montaseră deja standurile cu produse și așteptau primii cumpărători. Mai mult, comercianții ambulanți sosiți la Galați erau chiar dispuși să negocieze prețul produselor expuse. „Dacă îi luați copilului un ceas vi-l dau cu 15 lei, dar dacă luați mai multe, vă fac un preț bun”, ne-a spus o vânzătoare. Venită de la București special pentru sărbătoarea Sf. Maria, femeia avea de vânzare tot felul de mărunțișuri, de la ceasuri de mână pentru cei mici, până la sfeșnice și păsări din tablă. Din păcate însă, vremea destul de caldă a făcut ca vizitatorii să lipsească, pe malul Dunării fiind la ora respectivă doar câțiva pescari amatori. Mici, bere, friptură de toate felurile și alte specialități culinare îi așteaptă zilele următoare pe gălățenii care vor dori să petreacă pe faleză câteva ore la terasele special amenajate. Pentru ca acest lucru să fie posibil, comercianții atașau ultimele elemente de decor la tarabe.

Și ca să arate că urmează zile de sărbătoare, oficialitățile gălățene au împodobit stâlpii cu drapelul României. Aceștia promit câteva zile memorabile concetățenilor care au ales să rămână în oraș în aceste zile.

Citit 3587 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 01:56

3 comentarii

  • postat de GIOVANY
    Vineri, 11 August 2023 08:23
    5.2.209.***
    @Cetatean,
    mesterii populari stiu care sunt gusturile galatenului, si ca nu fac vanzare aici. Galatenii sunt prea saraci, cu locuri de munca platite foarte prost. Mesterii populari vin in Sibiu, iasi Bucuresti. La galati vin doar cei cu mici si bere.
    0
    0
  • postat de just
    Vineri, 11 August 2023 07:39
    81.12.148.***
    am trecut si eu aseara pe acolo, in plimbare. Cum a zis si cel de mai sus, vreo 5 tarabe pe faleza inferioara. De notat certurile care apareau intre cei care se plimbau cu bicicletele si pietoni. in unele locuri spatiul este foarte ingust, nu e loc de biciclete.
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Vineri, 11 August 2023 05:28
    86.124.200.***
    Am trecut aseara pe acolo, bătaie de joc, 5 tarabe cu vechituri și atat. Unde sunt meșterii populari? Mai degrabă mergeți la Brăila, ne-au dat clasa la ceea ce înseamnă targ de tradiții și obiceiuri.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.