Orgasmul lunii. Retragerea bianuală pentru comunitatea non-monogamă din România

Orgasmul lunii. Retragerea bianuală pentru comunitatea non-monogamă din România
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Algoritmul reţelelor de socializare a luat-o razna. Că îmi apar într-una reclame la saltele, doar pentru că o prietenă, într-o discuţie la terasă, a menţionat că o terţă persoană schimba saltele la paturi, e una. Până la urmă, nu strică să ai nişte informaţii updatate referitoare la suportul pentru coloană, densitatea materialelor ortopedice şi oportunitatea unei saltele cu două feţe, de vară şi de iarnă, în condiţiile în care clima din ultimii ani doar cu anotimpurile astea ne-a lăsat. 

Dar, dincolo de reclamele la saltele, chiloţi menstruali (doar fiindcă sunt femeie, nu că aş fi căutat activ ceva pe subiect), reduceri la pantofi şi îmbrăcăminte de vară, mă trezesc la începutul acestei luni cu o reclamă la o chestie numită "retragerea bianuală pentru comunitatea non-monogamă din România". Acum, recunosc, sunt curioasă, mai ales când văd o mostră de ceea ce mai mult ca sigur este o traducere stângace din altă limbă, posibil engleză. Retragere bianuală este, probabil, biannual retreat, ceea ce, în contextul dat, ar putea însemna "refugiu" sau "tabără", dar în niciun caz retragere, folosit în limba română mai degrabă în sens militar/diplomatic. 

În cazul comunităţii non-monogame din România, sensul cel mai probabil ar fi un spaţiu sigur în care membrii se pot relaxa şi purcede la ce activităţi presupunem cu toţii că se petrec într-un astfel de loc. Nicio opoziţie din partea mea, toată lumea este liberă să se asocieze cum vrea şi să facă exact ce îi doreşte sufleţelul şi orice altă parte mai mult sau mai puţin proeminentă a sinelui. 

Din datele disponibile în pagina evenimentului rezultă că aceasta este ediţia a doua de anul acesta, cea de toamnă, prima având loc în primăvară. Tot spuneam mai devreme că nu mai avem aceste două anotimpuri, iată că măcar evenimente pentru ele sunt. Ziceam şi mai sus, o repet, fiecare cu ce-i place pe lumea asta, că şi aşa viaţa e scurtă. Dar, stimaţi organizatori şi stăpâni de algoritmuri, cu mine aţi zbârcit-o. Eu am fost copil singur la părinţi, nu prea îmi place să împart mare lucru, iar monogamia este o condiţie sine qua non în orice relaţie. Dar contactaţi-mă, poate vă ajut cu traducerile şi promovarea, că aici sunteţi în suferinţă!

În cazul în care nu mă crede cineva, detalii sunt pe site: https://opencontransilvania.ro/

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2023 03:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.