A doua zi consecutivă de proteste la Finanțele gălățene

A doua zi consecutivă de proteste la Finanțele gălățene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" a respins solicitarea ministrului Marcel Boloș de a amâna acțiunile de protest ale salariaților din Finanțe, cerere formulată la întâlnirea de joi după-amiază.

În consecință, vineri, 25 august, la Galați, la fel ca în alte județe din țară, a fost a doua zi consecutivă de proteste pentru salariații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), ai Regionalei ANAF cu sediul la Galați și ai Vămilor.

Joi, în prima zi de protest spontan, contribuabilii gălățeni au fost îndemnați să folosească ordinele de plată online pentru plăți și Spațiul Privat Virtual pentru declarații. Vineri, conform informațiilor noastre, activitatea Trezoreriei nu era blocată. Ghișeele erau deschise, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Nici activitatea din vămile Galațiului nu a fost afectată de proteste.

Prin comunicatul de presă transmis vineri dimineață, sindicaliștii din "Sed Lex" solicită modernizarea sistemului fiscal, echitate salarială (la muncă egală, salariu egal), crearea familiei ocupaționale "finanțe", precum și modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin, prin elaborarea unui statut al finanțistului.

"Toate solicitările noastre sunt în concordanță cu reformele și dorința Guvernului de a crește colectarea și a combate evaziunea", se afirmă în finalul comunicatului.

Citit 1080 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 19:25

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 26 August 2023 06:22
    5.13.205.***
    Chiar nimeni NU mai vrea sa munceasca in Romania, chiar toti vor avantajele parlamentarilor ??? In weekend DE CE NU fac greva, se odihnesc ? ???
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.