Transporturi agabaritice pentru parcul eolian de la Pechea

Transporturi agabaritice pentru  parcul eolian de la Pechea
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Știrea publicată de "Viața liberă" conform căreia mai multe transporturi agabaritice se desfăşoară în această perioadă spre comuna Independența a aprins imaginația multor gălățeni. Informația se referea la camioane de mari dimensiuni, cu lungimi de 41-54 de metri, cu înălțimea de până la 5,25 m și cu mase cuprinse între 104 și 165 de tone. Traseul anunțat pentru aceste transporturi este Agigea Port - DN 39A - DN 39 - Autostrada A4 - Giurgeni - DN 2A - Țăndărei - Slobozia - DN 21 - Brăila - DN 2B - Șendreni - DN 25 - Independența.

Autoritățile nu au dat detalii despre aceste transporturi speciale, dar "Viața liberă" a reușit să dezlege „misterul”. Nu sunt echipamente militare, nu au venit nici americanii, nici... klingonienii, este vorba, pur și simplu, despre echipamente pentru turbine eoliene.

Iar transporturile nu se opresc în comuna gălățeană Independența, așa cum au anunțat CNAIR și centrul Infotrafic. Camioanele trec prin Independența, de unde o iau pe un drum de exploatare agricolă și ajung la Pechea, la parcul eolian care se construiește la ieșirea spre satul Lupele.

Conform informațiilor noastre, parcul eolian respectiv aparține firmei Six Wings SRL și este compus din două turbine de 6,2 MW fiecare, cele mai mari din țară. Turbinele Vestas care vor fi amplasate la Pechea sunt de ultimă generație. Parcul eolian din Pechea are toate avizele și autorizațiile necesare, inclusiv avizul de racordare din partea DEER Muntenia Nord, și va fi pus în funcțiune până la sfârșitul acestui an.

Echipamentele sunt prevăzute să fie aduse în 22 de transporturi. Până joi, 14 septembrie, sosiseră trei dintre ele, aducând pale, celelalte 19 urmând să ajungă în zilele următoare.

Citit 4435 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.