Primar PSD, prins în flagrant când restituia o mită de 10.000 de euro

Primar PSD, prins în flagrant când restituia o mită de 10.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

„Nu am luat, am dat!”, a susținut primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu, prins în flagrant când restituia 10.000 de euro primiți mită. Primarul a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciului Teritorial Pitești, după mai multe ore de audieri.

„Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu, conform Spotmedia.ro. Avocata a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

Ce spune DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului Georgescu Ion, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, se arată într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul instituției.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină «promisiunea» făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”, se precizează în comunicat.

Reacția PSD

PSD l-a exclus pe primar încă de ieri seară: „Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 4octombrie 2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni”, a anunţat Ion Mînzînă, liderul PSD Argeș, citat într-un comunicat de presă.

Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi era liderul PSD Mioveni.

Citit 920 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 13:13

2 comentarii

  • postat de florin
    Joi, 05 Octombrie 2023 15:36
    86.124.202.***
    Total intimplator finul lui Pucheanu este director politia locala!Total intimplator si pe baza de competente un alt fin al lui Pucheanu este director comercial piete!Finul senatorului Humelnicu este bazat pe competente director piete!Si caracatita PSD la Galati poate continua!Hai DNA si la Galati!!!
    0
    7
  • postat de ce primarie?....e nasol rau....
    Joi, 05 Octombrie 2023 15:11
    89.39.81.***
    daca si dai e bai .cind iei e tot bai ca stau baietii cu binoclu pe tine.... atunci eu de ce m-am facut primar? omu are dreptate...cine mai vrea sa fie primar? e nasol sa fi primar....
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.