Sistem suplimentar de apărare antidronă, la Tulcea

Sistem suplimentar de apărare antidronă, la Tulcea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Klaus Iohannis spune că în zona județului Tulcea, unde au fost descoperite elemente din drone rusești, va fi adus un sistem de apărare antidronă suplimentar. „Sperăm să nu apară incidente absolut nedorite”, afirmă el.

„Am discutat chestiunile legate de dronele căzute în România ca urmare a atacurilor rusești asupra porturilor de la Dunăre. Am și primit nu doar încurajări, ci răspunsuri foarte concrete. SUA au alocat avioane suplimentare pentru poliția aeriană. Împreună cu NATO suntem, practic, în clar cum vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară în zona respectivă”, spune Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

„Și noi, Armata, am mutat mai multe arme de apărare în zonă și sperăm să nu apară incidente absolut nedorite. Oricum, aceste atacuri asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile, nu e nimic militar ce poate fi atacat”, mai afirmă Iohannis.

Klaus Iohannis a participat marți, la invitația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden., la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, în contextul continuării conflictului militar declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Citit 705 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.