Zeci de deficiențe în centrele GPL din Galaţi

Zeci de deficiențe în centrele GPL din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 28 august - 31 octombrie, inspectoratele teritoriale de muncă au verificat modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară activități în centrele de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL.

La nivelul județului Galați, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate controale la 55 de angajatori și au fost dispuse 67 de măsuri de remediere a neconformităților constatate. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, din care 14 avertismente și două amenzi în valoare totală de 21.500 de lei. Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă (amendă de 20.000 de lei); nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; lipsa evidenței orelor de muncă prestate de lucrători la locul de muncă verificat.

În domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate controale la 56 de angajatori și au fost dispuse 84 de măsuri de remediere a neconformităților constatate. Au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, din care nouă amenzi, în valoare totală de 35.000 de lei. Cele mai frecvente deficiențe constatate: instruire necorespunzătoare; evaluarea riscurilor și planul de prevenire și protecție - incomplete; lipsa verificării metrologice a aparatelor de măsură și control; rastelele metalice pentru buteliile de gaz nu erau prevăzute cu legătură la pământ; depozitarea rastelelor cu butelii de gaz lângă recipiente din material plastic; lipsa echipamentului individual de protecție; instrucțiuni incomplete referitoare la interzicerea fumatului și lucrul cu focul deschis; lipsa verificării instalațiilor tehnice care funcționează în atmosfere potențial explozive.

Citit 1331 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 08:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.