199 de cruci pe 85 de kilometri, pe "Drumul Morții" din Buzău

199 de cruci pe 85 de kilometri, pe "Drumul Morții" din Buzău
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe Drumul Naţional 2 (E85), pe raza judeţului Buzău, se pot număra 199 de cruci ridicate în amintirea persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie în ultimii zece ani, mai multe decât cei aproximativ 85 de kilometri de drum, relatează Agerpres.

"Drumul Morţii", cum mai este denumit DN2 (E85), se numără printre cele mai periculoase artere de circulaţie din România. Anual, pe drumul european au loc zeci de accidente de circulaţie soldate cu pagube materiale, persoane rănite grav sau decedate. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău, pe segmentul de drum gestionat sunt ridicate 199 de cruci care amintesc de victimele care şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere, în anumite puncte fiind ridicate şi câte trei.

În ultimii zece ani, pe DN2 (E85), sectorul de drum care străbate judeţul Buzău, au fost înregistrate peste 900 de accidente de circulaţie, soldate cu 272 de morţi.

Cea mai mare viteză de circulaţie pe DN2 (E85) a fost înregistrată la data de 21.10.2023, în afara localităţii Poşta Câlnău - 221 km/h. În ultimii zece ani, pe acest drum, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost traversările neregulamentare ale pietonilor şi prezenţa neregulamentară a acestora pe partea carosabilă, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi depăşirile neregulamentare, conform IPJ Buzău.

"Indiscutabil că, odată cu creşterea numărului de kilometri de autostradă, va scădea presiunea pe celelalte drumuri naţionale şi, implicit, va scădea numărul de accidente grave. Aşteptăm autostrada A7 şi sperăm ca odată cu inaugurarea acestui drum atât de important să vedem şi o îmbunătăţire a statisticii privind accidentele de circulaţie. Din păcate, suntem pe primul loc în Europa la numărul accidentelor de circulaţie şi ne consolidăm această primă poziţie negativă pentru că ne depărtăm de următorii din pluton", a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC), Cătălin Radu Codescu.

Citit 977 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:20

1 comentariu

  • postat de Omu Păianghen
    Marți, 14 Noiembrie 2023 21:52
    5.13.214.***
    Nici drumul Galați - Tecuci nu stă prea bine!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.