Statisticienii din Galați, a șasea zi de proteste

Statisticienii din Galați, a șasea zi de proteste
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Salariații Direcției Județene de Statistică Galați au fost, luni, în cea de-a șasea zi de proteste, alături de colegii lor din toate direcțiile județene. Li s-a alăturat și sindicatul de la sediul central al Institutului Național de Statistică din București (SINSB), care și-a declarat „susținerea totală” pentru colegii lor din teritoriu.

Principala lor revendicare o reprezintă transpunerea de urgență în legislație a Memorandumului asumat de Guvernul României pe 13 iulie 2022, cu tema „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică”.

„Așa cum guvernanții au «uitat» să aplice Memorandumul, și statisticienii sunt pe deplin îndreptățiți să «uite» de colectarea, prelucrarea și publicarea datelor statistice referitoare la indicele prețurilor de consum, produsul intern brut, indicatori de întreprindere pe termen scurt, indicatorii pieței muncii, statistici de comerț internațional, populație și mișcarea naturală a acesteia, migrațiune, statistici agricole, statistici în domeniul transporturilor și energiei etc.

Sindicatul din INS București va susține toate demersurile statisticienilor care vor putea culmina în următoarele zile cu blocarea activității instituției, demers cu implicații majore în punerea în aplicare a măsurilor economice și sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat și alte organisme internaționale.

Singurii vinovați vor fi guvernanții acestei țări care au ignorat și tratat statisticienii ca pe o categorie inferioară de salariați. Nu vom mai admite să fim mințiți”, se arată într-un comunicat remis de SINSB, prin care se solicită o întâlnire de urgență cu premierul Ciolacu.

Citit 894 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 10:54

1 comentariu

  • postat de florinf
    Marți, 05 Decembrie 2023 15:23
    86.124.201.***
    Conform statiscilor realizate de ei salariile au crescut mult pe medie!Acum sa manince din statisticile mincinoase!
    1
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.