Conferinţă despre prima viitoare metropolă dunăreană

Conferinţă despre prima viitoare metropolă dunăreană
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Universitatea "Danubius" din Galaţi găzduiește, vineri, 15 decembrie, de la ora 15.00, conferința "Dunărea Polis - prima metropolă dunăreană din România". Conferința este organizată de Asociația Europeană "Dunărea", în cadrul unui proiect inițiat de Iulian Zamfir, președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR) Brăila, care își propune să genereze un smart city pentru dezvoltarea durabilă a zonei.

În viziunea iniţiatorilor, "Dunărea Polis" prefigurează orașul viitorului, incluzând o constelație urbană: oraș de business, oraș universitar, oraș medical, oraș turistic și de agrement, oraș sportiv, oraș rezidențial etc. Sintetizând, proiectul "Dunărea Polis" devine motor de dezvoltare, de regenerare creativă și de rebranduire a zonei prin: valorificarea, prin strategii adecvate, a oportunităților oferite de terenul dintre Brăila și Galați; conturarea unei noi identități metropolitane la Dunărea de Jos; stimularea competitivității, eficientizarea și facilitarea dezvoltării regionale; realizarea de parteneriate naționale și internaționale de cooperare economico-socială; accesarea de proiecte de investiții specifice unui smart city, generator de dezvoltarea durabilă; dezvoltare comunitară, noi standarde de calitate a vieții.

În 2016 s-au desfășurat patru întâlniri, alternativ Brăila și Galați, care s-au bucurat de o bună audiență, reunind reprezentanți ai societății civile, ai administrației locale, oameni de afaceri, jurnaliști, cadre universitare etc. După o perioadă dificilă, marcată de pandemie, s-a reluat, în 2022, organizarea Conferinței Asociației Europene "Dunărea", cu prilejul Zilei Internaționale a Dunării. Informații despre conferințe și proiect se pot obține din lucrarea "Dunărea Polis/ Metropola viitorului/ File de istorie”, editor Iulian Zamfir, care va fi lansată vineri, 15 decembrie 2023.

Îi invităm la Universitatea" Danubius" pe toți cei interesați de perspectivele oferite pentru zona Dunării de Jos de proiectul "Dunărea Polis".

Citit 4370 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.