Nereguli la centrele rezidențiale de servicii sociale

Nereguli la centrele rezidențiale de servicii sociale
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Galați au efectuat, în perioada 27 octombrie - 14 decembrie, controale comune, inclusiv în zilele de weekend, la 29 de centre rezidențiale de servicii sociale din județul Galați, care au un număr total de 631 de angajați. Controalele nu au vizat condițiile și calitatea serviciilor furnizate de aceste centre, ci modul în care erau respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Conform ITM Galați, în domeniul relațiilor de muncă au fost identificate nouă neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, și au fost aplicate două avertismente. Principalele deficiențe constatate au fost nerespectarea prevederilor referitoare la evidența muncii și munca în timpul nopții, pe durata repausului săptămânal și a zilelor de sărbători legale, precum și neacordarea voucherelor de vacanță.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost identificate opt neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate, de asemenea, opt sancțiuni contravenționale reprezentând avertismente. Principalele neconformități constatate au fost: utilizarea de substanțe și preparate chimice periculoase fără notificarea prealabilă a ITM, lipsa autorizărilor ISCIR și ANRE, instruirea deficitară a angajaților în domeniul securității și sănătății în muncă.

Citit 1325 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 19:59

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Luni, 18 Decembrie 2023 20:44
    5.13.145.***
    La munca la privat daca nu le convin. Personalul centrelor rezidențiale de servicii sociale din județul Galați nu primesc vouchere de vacanță. Sa se dispuna măsuri de remediere DE URGENTA. DE CE nu fac greva ? Pentru ca le convine si asa.
    4
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.