Experimentul Lidl continuă. Prânz delicios și economie... cu surprize

Experimentul Lidl continuă. Prânz delicios și economie... cu surprize
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Am recunoscut deja că făcând cumpărăturile de la Lidl am ajuns mai econom decât puteam anticipa. Familia mea mă adoră – le scap pe soția mea și pe Cristina, de 12 ani, de activitatea plimbatului prin magazin din două în două zile; în plus, rămân bani. Vă zic eu pe parcurs pentru ce economisesc. CUM de rămân bani? veți întreba. Simplu: pentru că avem DEJA în frigider mai multe bunătăți decât avem noi imaginație să folosim.

Să vedem!

Prima parte a experimentului v-am istorisit-o: am făcut pizza din felii de pâine puțin uscată, înmuiate în lapte, cu bucățele de cașcaval părăsite prin frigider și urme de sos Bolognese.

Salata orientală iese delicioasă dacă ai – cum am eu – mereu câteva măsline la fundul unui ditamai borcanul, niscaiva cartofi și câteva cepe nefolosite la tocăniță, musai câteva linguri de ulei de măsline din sticla începută, un praf de sare și niște picături de oțet dintr-o sticlă care pur și simplu nu are moarte.

Cartofi țărănești? Avem!

Din resturile de brânză, cu cele de șunculiță țărănească și câțiva cartofi uitați în cutia de legume, iese o mâncare simplă, cu iz rustic și arome de casa bunicii. După ce îmi pregătesc o porție pentru pauza de prânz de la birou, ambalez totul în casoletă, iar a doua zi sunt cel mai fericit angajat. Nu pierd timpul umblând pe la chioșcuri, nu pierd nici bani și am timp să verific ce se mai întâmplă în campionatul național de fotbal.

Și desert? Și

Iubim merele, nu ne lipsesc ca gustare de seară, așa că ne aprovizionăm constant de la Piața Lidl. Și să vedeți ce tarte am învățat să comit din merele care nu mai sunt super proaspete, dar care, surprinzător, pot fi date bine-mersi la răzătoare, amestecate cu cele două degete de lapte rămase în sticla de un litru și cu un ou sau două din cutia de ouă care risca să expire.

Vreți să vă spun că era să isc supărare în familie pentru că urma să împachetez gustarea pentru job? Nu au fost probleme, au ieșit așa de multe tarte că s-au săturat și ai mei de acasă, și eu a doua zi, plus colegii. Ba chiar colegii m-au asigurat că uneori chiar îmi pot ține locul în zilele în care am nevoie să mă concentrez în plus la bucătărie. Nu este cazul, este atât de amuzant să te hrănești bine (nu am adăugat zahăr, iar tartele cu mere sunt di-vi-ne), să te scalzi în lauri și să economisești ca în emisiunile care ne învață să trăim ponderat.

Economie

Ok, am învățat târziu, dar este important să împărtășesc: după trei luni în care le-am dat o nouă viață resturilor de la masa de seară, am economisit suficient încât să-mi duc fetele (în vacanța dintre modulele școlare) în excursie de trei zile la Brașov. Știu, și pentru noi a fost wow, doar că mă felicit că mi-am pus ambiția și am calculat exact câți bani aș fi irosit dacă nu mă țineam de proiectul cu Lidl.

Fie vorba între noi, nici să vreau nu mai pot da înapoi acum. Bugetul dedicat mâncării a rămas constant, iar intervalul de timp pentru care era prevăzut – asta e ceva! – aproape s-a triplat. Adică? Adică acum mergem la magazin cam la cinci-șase zile și știm deja să cumpărăm smart, cum spune fiică-mea. Luăm în continuare ceea ce ne place, doar că acum știm că nu mai irosim resturile. Că acolo stă toată savoarea, să ne înțelegem. Fetele mele s-au învățat să mă vadă cotrobăind prin frigider și mă așteaptă cu o privire vesel-pavloviană să le surprind. V-am spus că sunt atât de științific încât risc să mi se urce la cap. „Gândește-te unde mergem în vacanța de iarnă”, îmi șoptește Cristina.

Sincer, iau în calcul să ieșim la schi. Șșt, nu le spun, este surpriză.

Mulțumesc, Lidl!

(P)

Citit 1218 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 10:38