Proiecte educaţionale derulate de Liberty Galaţi

Proiecte educaţionale derulate de Liberty Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galați derulează mai multe proiecte dedicate noii generații, în cadrul cărora sute de absolvenți, studenți, elevi și stagiari beneficiază de oportunități de dezvoltare

Astfel, Academia "Greensteel", care își propune să perfecționeze forța de muncă prin programe inovatoare, a lansat, pentru studenți și masteranzi, o nouă clasă, după succesul primului curs, din toamna anului 2022. Pentru 30 de absolvenți de studii superioare, programul "Graduates" oferă șansa de a activa în divizii ale companiei timp de doi ani.

Pentru elevii de liceu, se organizează stagii de practică în parteneriat cu patru licee din Galați. Aproximativ 140 de elevi de la liceele tehnologice "Paul Dimo", "Aurel Vlaicu", "Radu Negru" și "Costache Conachi" participă la stagii de practică pe parcursul anului școlar, îndrumați de echipe de specialiști din diferite departamente de producție.

Programul de învățământ dual pentru viitori electricieni de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cuprinde peste 40 de elevi, din clasele a IX-a și a X-a, susținuți cu burse lunare, programe educaționale personalizate și un atelier special amenajat.

De asemenea, în această toamnă, a fost organizat un eveniment care a îmbinat cunoștințele teoretice STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) cu exercițiile practice. Elevii din clasa a IX-a au construit mașini electrice și au concurat între ei, în timp ce elevii din clasa a X-a au construit un furnal în miniatură.

Citit 2666 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2024 20:34

3 comentarii

  • postat de Gigi
    Luni, 22 Ianuarie 2024 07:10
    86.124.201.***
    Țepari! Mare atenție în a mai livra materiale și echipamente acestei pseudocompanii!
    1
    5
  • postat de Oțelarul din schimbul 3
    Duminică, 21 Ianuarie 2024 19:37
    95.76.59.***
    Distinși ziariști, spuneți-ne când repornește furnalul și deci combinatul, când se face concret primul pas către ,,oțelul verde", promis de vreo 4 ani și care ar reprezenta o garanție că platforma are viitor. Restul reprezintă simple vorbe, ca să nu spun gogorițe.
    1
    13
  • postat de CSG
    Duminică, 21 Ianuarie 2024 14:29
    84.117.46.***
    Daca se inchide combinatul orasul va se va numi Valea Jiului! S-au semnt contractele cu Ucraina pentru productia de otel dupa ce se incheie razboiul?
    1
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.