Tehnologie adaptată persoanelor cu deficiențe de vedere, la Oficiul Poștal 1 din Galați

Tehnologie adaptată persoanelor cu deficiențe de vedere, la Oficiul Poștal 1 din Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În incinta Oficiului Poștal Galați 1, din centrul orașului, va funcționa, de la sfârșitul acestei săptămâni, un sistem tehnologic performant adaptat nevoilor persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. Este vorba despre continuarea proiectului-pilot "Step Hear - ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale", derulat, anul trecut, la București și care va fi dezvoltat de Compania Națională Poșta Română în toată țara.

Sistemul "Step Hear" a fost instalat deja în incinta Poștei centrale din Galați. El beneficiază de tehnologie high-tech care se descarcă gratuit de pe AppStore și Google Play în telefonul mobil și care, în momentul în care se interconectează cu senzorii instalați în oficiul poștal, va comunica un mesaj audio pre-înregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților. Proiectul are ca beneficiari persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere și Asociația Nevăzătorilor din România și filialele locale ale acesteia, potrivit conducerii Oficiului Județean de Poștă și Curierat Galați.

Sistemul "Step Hear" va fi lansat simultan în 46 de oficii poștale, vineri, 16 februarie.

La Galați, evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00, la sediul Oficiului Poștal Galați 1, situat pe strada General Iacob Lahovary nr. 6.

Citit 1194 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2024 16:23

1 comentariu

  • postat de sitizen
    Marți, 13 Februarie 2024 06:25
    5.13.174.***
    va fi dat in functiune vineri...si va functiona numai sambata, duminica si in sarbatorile legale. :))
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.