Tulcea: trei incendii le-au dat de furcă pompierilor

Tulcea: trei incendii le-au dat de furcă pompierilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ 30 de hectare de vegetaţie uscată au ars într-unul din cele trei incendii la care pompierii tulceni au intervenit în ultimele 24 de ore.  

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, citat de AGERPRES, patru ore a durat lichidarea incendiului apărut la o suprafaţă cu stuf din apropierea satului Zebil, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului care favoriza extinderea flăcărilor.

„Reamintim cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate, palustre şi a resturilor menajere este un gest iresponsabil şi este strict interzisă”, se arată în informarea ISU Delta. Şi asta deoarece cauza acestui incendiu a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Alte două incendii s-au produs în seara zilei de miercuri şi joi dimineaţă, în satele Niculiţel şi Parcheş.

La Niculiţel, incendiul a fost cauzat de un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, iar la Parcheş, flăcările apărute la o seră dintr-o gospodărie privată au fost provocate de un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat.

Citit 1433 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2024 13:08

1 comentariu

 • postat de Gogu
  Vineri, 23 Februarie 2024 07:24
  82.79.117.***
  Noroc ca nu e sezon estival in Grecia, ca plecau pompierii acolo, ca deja au invatat drumul, Arafat parca e angajat in guvernul Greciei... Grecia, de atatia ani, tot cheama ajutoare la incendii... si noi platim pompierii pentru ei. Penibil!
  2
  2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.