Poștașii gălățeni intră în grevă de avertisment

Poștașii gălățeni intră în grevă de avertisment
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Blocul Național Sindical (BNS) a organizat, marți, 19 martie, o conferință de presă prin intermediul căreia a anunțat lansarea campaniei „Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Prin această campanie, BNS își propune să determine conducerea Companiei Naționale Poșta Română să majoreze veniturile poștașilor, peste două treimi dintre acestea fiind la nivelul salariului minim.

Primul „episod” al acestei campanii îl constituie greva de avertisment organizată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), membru BNS. Greva are loc miercuri, 20 martie, între orele 8,00 și 10,00, perioadă în care poștașii participanți la protest vor opri complet activitatea. Protestul a fost anunțat în toată țara, deci și la Galați.

Nu se știe câți poștași gălățeni, din municipiu și din județ, participă efectiv la greva de avertisment de miercuri. În cadrul Sucursalei teritoriale Galați, Poșta Română are circa 500 de salariați, dintre care 400 sunt membri de sindicat. Fiecare salariat, membru de sindicat sau nu, poate să decidă în nume propriu dacă participă la protest. Important de subliniat este, însă, faptul că orice beneficiu salarial obținut pe cale sindicală se aplică atât pentru membrii respectivului sindicat, cât și pentru cei din alte sindicate sau neafiliați.

Principalele revendicări ale BNS și SLPR vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10.

„Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste cinci milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, afirmă Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS.

Citit 1601 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 17:58

1 comentariu

  • postat de Votant Galati
    Miercuri, 20 Martie 2024 08:06
    81.12.150.***
    Doara cu greva mai obtinem venituri corecte? In campaniile electorale toti mint ca vor fi marute salariile....C apoi sa ne intoarca spatele....
    1
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.