La Ora Pământului se cântă şi în Galaţi! Colegiul „Costache Negri”, pe harta „Cantus Mundi”

La Ora Pământului se cântă şi în Galaţi! Colegiul „Costache Negri”, pe harta „Cantus Mundi”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20,30-21,30 vă invităm să sărbătorim împreună Ora Pământului la Colegiul Național „Costache Negri” alături de copiii din Corurile Cantus Mundi Romania din Galați”, este invitaţia publicată şi distribuită pe reţelele de socializare.

Într-adevăr, Galaţiul, Tecuciul, dar şi câteva localităţi din judeţul nostru apar pe harta publicată pe pagina de Facebook a Cantus Mundi România, cu ocazia evenimentului din această seară, anunţat şi printr-un comunicat de presă: „Peste 10.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, pentru a transmite un mesaj de solidaritate și armonie cu Pământul”.

Copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 77 de localități din România și Republica Moldova”, anunţă organizatorii.

Pe harta în curs de actualizare apar: Galați - Colegiul Național „Costache Negri”, Tecuci - Școala Gimnazială „Elena Doamna”, Ivești - Piața Centrală, Cudalbi - Parcul Central, Umbrărești - Școala Gimnazială „Sf. Stelian”.

Ora Pământului, manifestare cunoscută la nivel mondial ca Earth Hour, este un eveniment în cadrul căruia participanţii sting luminile şi opresc aparatele electronice timp de o oră.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Citit 1952 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2024 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.