Supermarketurile, controlate la... angajați

Supermarketurile, controlate la... angajați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au verificat, în cadrul unei campanii naționale, modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care desfășoară activitatea în supermarketuri și hipermarketuri.

Astfel, în perioada 11-15 martie, inspectorii de muncă gălățeni au efectuat 33 de controale, din care 19 în domeniul relațiilor de muncă și 14 în cel al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, din care 22 de avertismente și o amendă, în domeniul securității și sănătății în muncă, în valoare de 8.500 de lei.

Deficiențele frecvent constatate au fost nerespectarea repausului săptămânal acordat salariaților, nepăstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor individuale de muncă, lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orelor de început și de sfârșit ale programului de lucru, semnalizarea insuficientă a căilor de circulație, dar și instruirea necorespunzătoare în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă au dispus 31 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate, cu termen concret de realizare. De asemenea, au fost redirecționate, în vederea finalizării controalelor, 98 de fișe de identificare, completate de tot atâția salariați care prestau activitate la zece angajatori cu sediul social pe raza altor județe.

Citit 828 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 09:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro