Participare impresionantă a copiilor din Galaţi la ”Ora Pământului”

Participare impresionantă a copiilor din Galaţi la ”Ora Pământului”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aproape o mie de copii au cântat în localităţile Galaţi, Tecuci, Cudalbi, Ivești, Torcești și Umbrărești la „Ora Pământului”, sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20,30 – 21,30. Alăturându-se Programului Național Cantus Mundi România, au dăruit Pământului energia lor frumoasă, cu prilejul celei mai mari mobilizări voluntare mondiale dedicate protejării mediului.

„Sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20,30-21,30 vă invităm să sărbătorim împreună «Ora Pământului» la Colegiul Național «Costache Negri» alături de copiii din Corurile Cantus Mundi România din Galați”, a sunat anunţul publicat şi distribuit pe reţelele de socializare. O invitaţie la care Primăria municipiului Galaţi a răspuns, şi, timp de o oră, a întrerupt iluminatul public pe strada Brăilei, în zona Colegiului „Negri”. Aici, elevi şi profesori de la mai multe instituţii de învăţământ din oraş – între care şcolile „Gheorghe Marinescu” şi „Ştefan cel Mare” – au cântat şi s-au bucurat, aplaudaţi şi filmaţi de părinţi. Spectacole similare au avut loc şi la Tecuci, Iveşti, Cudalbi, Torceşti şi Umbrăreşti.

O participare impresionantă în judeţul nostru, după cum spun, într-un comunicat de presă, organizatorii celei de-a opta ediții a ”Orei Pământului”. Şi în județul Brăila, 460 de copii au susținut momente muzicale pline de emoție în fața Primăriei Brăila și la Monumentul Eroilor din localitatea Jirlău.

Potrivit organizatorilor, s-a atins un nou record Cantus Mundi: 32.000 de participanți la ”Ora Pământului”. Sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”, copiii din peste 280 de coruri și ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni și profesori pentru sănătatea planetei, în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara.

„Suntem impresionați să vedem cum de la an la an, tot mai multe localități vin alături de Cantus Mundi la «Earth Hour.» Sărbătorim anul acesta 10 ani de la oficializarea guvernamentală a Programului Național Cantus Mundi, prin care promovăm accesul fiecărui copil la miraculoasa formă de integrare socială - corul. Educația culturală trebuie să aibă un loc important pe agenda țării, a comunității, a familiei, iar evenimentul de aseară a demonstrat ca se poate! Să fie acesta un prim pas!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

”Ora Pământului”, manifestare cunoscută la nivel mondial ca ”Earth Hour”, este un eveniment în cadrul căruia participanţii sting luminile şi opresc aparatele electronice timp de o oră.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Citit 1666 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.