UMB speră să finalizeze drumul expres Galaţi - Brăila în 2024

UMB speră să finalizeze drumul expres Galaţi - Brăila în 2024
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Drumul expres Brăila - Galați (DEx6) ar putea fi finalizat anul acesta, potrivit declarațiilor omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, care controlează UMB, grupul care a câştigat contractul de execuţie pentru această investiţie. "Craiova - Piteşti 4 o să fie gata anul acesta, Galați - Brăila și Buzău - Focșani sperăm", a spus Umbrărescu, în timpul unei vizite efectuate alături de mai mulți politicieni pe șantierul autostrăzii Moldovei (A7). Stadiul actual al lucrărilor realizate pe DEx6 este de 79%.

Potrivit specialiştilor de la Asociația Pro Infrastructură, lucrările la drumul expres Brăila - Galați vor fi finalizate în decembrie 2024, la termenul impus de autorizația de construire emisă pentru viaductul peste Siret, deşi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat numeroase asigurări că drumul va fi finalizat la jumătatea anului 2024, după ce anterior avansase ca termen luna decembrie 2023.

Contractul pentru DEx6 a fost semnat în aprilie 2021, iar lucrările au început în primăvara lui 2022, însă autorizația de construire pentru viaductul peste Siret a fost emisă abia în decembrie 2022, aceasta fiind principala cauză a întârzierii. Structura complexă ce va traversa Siretul va avea o lungime totală de 1,7 kilometri şi va cuprinde două viaducte, un pod peste râu în lungime de 307 metri, un pasaj peste complexul de cale ferată şi un dig de protecţie.

DEx6, în lungime totală de 10,77 km, pornește din drumul de legătură al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN 2B, în zona Movileni.

Constructorul şoselei este asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, iar valoarea contractului este de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Citit 10291 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 12:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro