Mamă a patru copii, salvată în ultimul moment

Mamă a patru copii, salvată în ultimul moment
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O femeie de 33 de ani din judeţul Galaţi, mamă a patru copii, a fost salvată în ultimul moment printr-un transplant de ficat realizat, duminică, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi

Tânăra a fost adusă la spital în comă, cu insuficienţă hepatică acută, în urma unei hepatite toxice. "Pacienta nu ştia că are probleme medicale. Crezând că este răcită, a luat mult paracetamol. A avut intoxicaţie cu paracetamol şi insuficienţă hepatică pe fondul unei hepatite B", a declarat dr. Raluca Neagu Movilă, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Pentru că ficatul nu îi mai funcționa, medicii au decis că doar un transplant îi mai poate salva viața. Donatorul, găsit foarte rapid, a fost o femeie de 56 de ani, din Bucureşti, aflată în moarte cerebrală.

"S-a efectuat un transplant în urgenţă, pentru insuficienţă hepatică acută. Primitorul este o femeie de 33 ani, adusă cu ambulanţa în stare de comă, în cursul zilei de vineri. Prelevarea ficatului s-a realizat duminică dimineaţă la Spitalul Universitar din Bucureşti, iar transplantul s-a efectuat după-amiază la Iaşi. Grefa a fost adusă la Iaşi cu un avion de linie", a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonator al UPU-SMURD Iaşi. Medicul a precizat că evoluţia stării de sănătate a femeii care a primit ficatul este favorabilă.

Citit 1173 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.