Sute de muncitori şi zeci de utilaje lucrează pe drumul expres Brăila - Galaţi

Sute de muncitori şi zeci de utilaje lucrează pe drumul expres Brăila - Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Drumul expres Brăila - Galați este gata în proporție de 80%, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, care a remarcat mobilizarea bună a constructorului pe şantier. Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului, a precizat Pistol.

"Mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila - Galaţi. Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructorul montează grinzi la structura complexă de pe traseu", a scris Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. În paralel, se lucrează la terasamente, unde urmează aşternerea balastului stabilizat şi a straturilor asfaltice.

Cristian Pistol a menţionat că structura la care se lucrează este formată dintr-un viaduct ce traversează denivelat calea ferată şi dintr-un pod peste râul Siret şi are o lungime totală de 1.780 de metri (din care 300 de metri este lungimea podului hobanat). "În şantier, constructorul a mobilizat 500 de muncitori şi 12 macarale de mare tonaj. Drumul trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an", a mai scris directorul CNAIR.

Valoarea actualizată a contractului pentru drumul expres Brăila - Galaţi (DEx6) este de 449,4 milioane de lei (fără TVA), constructor este asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Citit 7198 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 16:13

1 comentariu

  • postat de Un satean de bine
    Luni, 15 Aprilie 2024 06:44
    89.136.4.***
    Firmele lui Umbrarescu sa vina si la Odaia Manolache!
    1
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.