Duminica Învierii la Penitenciarul din Galaţi
Foto: Cristian Gîrliceanu

Duminica Învierii la Penitenciarul din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba Vecerniei speciale la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, am aflat de la părintele Rareş Bucur.

La slujba săvârşită de ierarhul Dunării de Jos împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cadrul acestei instituţii de detenţie au participat polițiști de penitenciar şi mai mulţi deţinuţi din unitatea penitenciară din Galaţi.

Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet, în care a vorbit despre redobândirea unei vieţi personale luminoase în penitenciar asemenea unei torţe pline de speranţă, de iertare şi comuniune cu cei dragi şi cu ceilalţi semeni.

După tradiţie, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte în această mare zi a creştinătăţii.

Citit 1005 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.