Autobuz alimentat cu hidrogen, pe traseul 105

Autobuz alimentat cu hidrogen, pe traseul 105
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gălățenii care circulă pe traseul 105, care face legătura între Micro 19 și Grădina Publică vor putea testa facilitățile și confortul unui autobuz cu hidrogen. Mijlocul de transport va fi prezentat luni, 13 mai 2024, pe esplanada Primăriei, apoi va circula timp de două zile, pe 13 și 14 mai, pe traseul 105.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, România va găzdui în luna mai cel de-al treilea turneu de promovare a autobuzelor alimentate cu hidrogen. Turneul este realizat în Europa Centrală și de Est, în cadrul proiectelor JIVE, finanțate de Clean Hydrogen Joint Undertaking care primește sprijin din partea programelor de cercetare și inovare ale Uniunii Europene Horizon 2020, Hydrogen Europe și Hydrogen Europe Research. Un astfel de mijloc de transport va fi testat pe străzile a nouă orașe europene, inclusiv Cluj-Napoca și Galați, apoi va pleca în orașe din Grecia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina.

Vor fi prezenți la Galați, din partea partenerilor externi, reprezentanți ai Hydrogen Europe și echipa tehnică de la Caetano, producătorul autobuzelor.

Primele două turnee de promovare în Europa Centrală și de Est ale unor autobuze cu hidrogen s-au desfăşurat în perioadele noiembrie 2022 - ianuarie 2023, în Slovenia, Croația, Cehia, Slovacia și Ungaria, respectiv, septembrie - octombrie 2023, în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

Citit 2752 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 17:01

3 comentarii

  • postat de George
    Luni, 13 Mai 2024 10:41
    109.166.128.***
    @Redactia: Știți cumva la ce ora baga autobuzul pe hidrogen pe 105?

    Plus: Am fost foarte dezamăgit că la Primariw nu l-a prezentat la microfon. Doar presa care a fost invitatata in autobuz a auzit prezentarea
    1
    1
  • postat de Horia
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 07:43
    178.138.98.***
    S-au investit milioane în liniile troleibuzelor.
    Ideal ar fi fost să se investească și în panouri fotovoltaice pentru alimentarea cu energie electrică liniile aeriene ale troleibuzelor dar și a tramvaielor.
    3
    13
  • postat de Altă găselniță de stors bani
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 07:06
    5.13.172.***
    Cind în Galați circulau autobuze cu gaz nu erau bune, in citiva ani erau pe hidrogen. Trebuie sa vina străini cu ele sisa ne lase fără bani. Parcă români nu au cap!
    2
    16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro