Eveniment ştiinţific medical la Galaţi
Foto: Cristian Gîrliceanu

Eveniment ştiinţific medical la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În perioada 15-19 mai 2024 s-a desfăşurat la Galaţi cea de-a VIII-a ediţie a Conferinței Europene de Psihiatrie şi Sănătate Mintală „Galatia 2024”. La evenimentul ştiinţific au participat medici psihiatri din ţară şi din străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmacişti, psihologi, asistenţi medicali, sociologi, precum şi specialişti din alte domenii de activitate.

Manifestarea a fost organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați şi Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați, în parteneriat cu Universitatea „Danubius” Galați, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România şi Academia Română.

Joi, 16 mai, în cea de-a doua zi a întrunirii ştiinţifice medicale, desfăşurată în Sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în mijlocul distinşilor participanţi s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, precum şi preoţi din slujirea socială a Bisericii, aflăm de la părintele Rareş Bucur.

Din luna aprilie a acestui an, cu binecuvântarea şi prin implicarea activă a Arhipăstorului de la Dunărea de Jos, a demarat la Galaţi Proiectului-pilot intitulat ”Legătura dintre minte, trup şi suflet în boala psihiatrică”, iniţiat şi implementat prin cooperarea dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” din municipiul de la Dunăre, cu susţinerea mai multor cadre medicale din unităţile spitaliceşti gălăţene şi brăilene. 

În cadrul acestei ediţii a prestigiosului eveniment, prezidat de prof. univ. dr. Anamaria Ciubara, a fost acordată bursa lunară de studiu „Prof. Univ. Dr. Marin Burlea”, în valoare de 500 de lei, timp de un an, pentru zece copii din judeţele Galaţi şi Brăila, cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din medii defavorizate.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a transmis un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru cultivarea metodelor de sănătate spirituală în vederea întăririi sănătăţii biologice, pornind în primul rând de la copii.

La finalul manifestării internaţionale, în „Sala paşilor pierduţi” din incinta Universităţii, doi artişti au susţinut un recital deosebit de muzică clasică.

Citit 1474 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2024 19:23

2 comentarii

 • postat de Eori
  Luni, 20 Mai 2024 11:44
  86.123.77.***
  Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România,
  0
  1
 • postat de GIOVANY
  Luni, 20 Mai 2024 08:31
  5.2.209.***
  "Arhipăstorului" si "Înaltpreasfinţitul Părinte Casian" sunt una si aceiasi persoana? sau cine-i Arhipastorul?
  0
  2

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro