"Incendiu" la Liceul Agricol Tecuci

"Incendiu" la  Liceul Agricol Tecuci
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Incendiu la sala de informatică a Liceului Agricol Tecuci! Din fericire, a fost doar un exercițiu al pompierilor de la Detașamentul Tecuci. Așadar peste 200 de elevi, împreună cu profesorii lor au exersat planul de evacuare în cazul producerii unui incendiu și au asistat la exercițiul pompierilor. Aceștia s-au evacuat, în timpul exercițiului organizat la Colegiul Național de Agricultură și Economie din Tecuci. Conform scenariului, în timpul programului școlar s-a produs un incendiu. Cu acest prilej, cadrele didactice și elevii au simulat toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment, pentru a fi în siguranță. Însoțiți de învățători sau profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat pe terenul de sport. Acolo, îi așteptau pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tecuci, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Cu acest prilej, elevii au avut ocazia să vadă mijloacele tehnice și echipamentele folosite de pompieri în misiuni. 

Deși a fost vorba doar despre o simulare, pompierii militari nu au pierdut ocazia și au transmis câteva recomandări pentru salvarea propriei vieți în cazul unui incendiu real. „Recomandăm următorul comportament preventiv: păstraţi-vă calmul și cereți ajutorul personalului unității de învățământ; părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic; urmaţi căile de evacuare marcate! Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă! Când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa; aşteptaţi intervenția pompierilor”, au transmis reprezentanții ISU. Persoanele responsabile la nivelul școlii au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Citit 717 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 09:20

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro