Pădurea de tei de la Luncavița

Pădurea de tei de la Luncavița
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Conform unei funcționare din Primăria Luncavița, cea mai mare pădure sălbatică de tei din Europa măsoară circa 200 de hectare. Am trecut prin zonă de nenumărate ori și vă pot spune, cu siguranță, că mirosul dulce al teiului rămâne în mașină pentru kilometri întregi de drum, după ce ieși de sub poala dealului de piatră.

Pentru anul acesta, Primăria a decis ca Sărbătoarea Teiului să se desfășoare în zilele de 5-7 iulie, perioadă în care va fi deschis un târg de meșteri, tarabe cu fructe de sezon, brânzeturi sau alte produse specifice arealului. Desigur, mărfurile-vedetă vor fi mierea cu diferite arome (desigur tei, dar și salcâm spre exemplu, care tocmai s-a trecut), și derivatele ei: granule de polen, propolis, păstură.

Din experiența noastră, marginile pădurii sunt populate cu zeci de remorci cu stupi, deci atenție la proximitatea lor, la parfumurile cu care vă dați sau, pur și simplu, la mișcările bruște pe care le faceți în apropierea stupinelor!

În Galați, teii au început deja să înflorească; ar fi posibil ca seceta și căldura care se instalează mai devreme să grăbească pădurea de la Luncavița. Sfatul nostru: dacă orașul Galați nu vă îmbată cu aromă de tei, vizitați degrabă Luncavița!

Citit 3280 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iunie 2024 08:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro