Şofer depistat băut la volanul microbuzului școlar

Şofer depistat băut la volanul microbuzului școlar
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În perioada 27-28 mai 2024, s-a desfășurat, la nivel național, o acțiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului de elevi

Polițiștii Serviciului Rutier Galați, împreună cu cei de la subunitățile din teritoriu, au fost prezenți pe drumurile publice din județ, pentru a preveni evenimentele rutiere, mai ales că este vorba despre copii.

Polițiștii au verificat documentele personale ale conducătorilor auto, actele autovehiculelor, precum și modul de efectuare a transportului școlar, inclusiv respectarea regimului legal de viteză. Totodată, nu au lipsit testele cu aparatele din dotare pentru depistarea consumului de alcool sau al substanțelor psihoactive, precum și aparatele radar pentru depistarea vitezei excesive.

Au fost verificate 33 de autovehicule destinate transportului de elevi și au fost constatate 11 contravenții, dintre care nouă pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2000. Oamenii legii au reținut un permis de conducere și au constatat două contravenții pentru nerespectarea prevederilor HG 1317/2023, toate aplicate conducătorilor auto care desfășoară acest tip de transport.

Marți, 28 mai, în jurul orei 7.45, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați a depistat un bărbat de 52 de ani, domiciliat în comuna Piscu, în timp ce conducea un microbuz școlar pe DN 25, pe raza localității, sub influența băuturilor alcoolice. La testare, a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.650 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

"Siguranța copiilor noștri este o prioritate absolută. Această acțiune demonstrează angajamentul poliției de a se asigura că toate mijloacele de transport școlar respectă standardele legale și oferă condiții de siguranță pentru elevi. Polițiștii vor continua să monitorizeze atent activitatea de transport școlar și vor efectua controale regulate pentru a preveni și sancționa orice încălcare a legislației rutiere", ne-a explicat agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean  Galați.

Citit 2426 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2024 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.