Centralele de bloc, unica variantă pentru garsonierele de la A-uri şi I-uri?

Centralele de bloc, unica variantă pentru garsonierele de la A-uri şi I-uri?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Racordarea la reţeaua de gaze naturale a blocurilor de garsoniere care nu au mai beneficiat până acum de acest serviciu - A-urile şi I-urile din zona Ţiglina - este mai complexă decât în cazul unor locuinţe "obişnuite", care trec de la sistemul de termoficare centralizat la cel de încălzire prin centrale individuale.

Oficialii Engie România au precizat, pentru "Viaţa liberă": "În situaţia în care conectarea unui imobil presupune racordarea la reţeaua existentă prin executarea unui branşament de gaze sau extinderea reţelei de distribuţie, procesul este mai complex şi necesită obţinerea în prealabil a avizelor şi a  autorizaţiei de construire din partea autorităţilor locale. Precizăm că, pentru astfel de lucrări, etapa cea mai lungă în proces o constituie obţinerea autorizaţiei de construire şi a avizelor necesare".

Pe de altă parte, primarul Ionuţ Pucheanu ne-a spus că Primăria Galaţi va scurta, pe cât posibil, această etapă de obţinere a autorizaţiei de construire şi avizelor şi că va acţiona "cu celeritate" pentru ca reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele să poată lucra cât mai rapid la extinderea reţelei în zonele blocurilor de garsoniere, dacă vor exista solicitări în acest sens de la asociaţiile de proprietari.

Opinia specialiştilor este că reţeaua existentă nu ar face faţă în cazul în care la A-uri şi la I-uri s-ar dori montarea unor centrale termice individuale, singura variantă viabilă fiind montarea unor centrale de bloc.        

Citit 10897 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.