Evaluaţi acest articol
(42 voturi)
26 comentarii

Demolarea primei baterii de 144 de garaje pentru a amenaja o parcare cu 234 de locuri, părculeţ şi spaţiu de joacă pentru copii, Parcul Viva, lărgirea străzii Traian, sediul Primăriei, desfiinţarea maxi-taxiurilor i se datorează lui Marius Stan. Primar al Galaţiului timp de patru ani, iunie 2012 - iunie 2016, Stan a fost, la propriu şi la figurat, edilul-şef călare pe buldozer, revoluţionând tot ceea ce însemnase până atunci administraţie locală, investiţii, restructurare urbană, modernizări, amenajări, evenimente publice. Sandra, Michael Bolton, Goran Bregovic, legendarele trupe Smokie, Uriah Heep, Jethro Tull au concertat la Galaţi în mandatul lui Stan. Edilul şi-a legat numele şi de proiecte futuriste: tunelul pe sub Dunăre sau pasarele pietonale peste strada Brăilei.

Pentru că adesea auzim "Ce-a făcut primarul?/ - N-a făcut nimic!", pentru că Galaţiul nu este doar oglinda noastră, a gălăţenilor, ci şi a primarilor care i-au condus destinele, ne-am propus ca, pe parcursul unui serial, să încercăm să aflăm ce au lăsat notabil în urmă cei aflaţi vremelnic în postul de edil-şef al oraşului. Astăzi vom încerca să vă oferim o radiografie a administraţiei Marius Stan.

"Noul Galaţi", asta le promisese gălăţenilor Marius Stan, ales primar pe 10 iunie 2012, cu 59.614 voturi (48,7 la sută). Candidat pe listele USL, liberalul Marius Stan şi-a declarat din start independenţa politică, avertizându-şi public colegii să nu-i trimită membri de partid pentru a-i angaja. În premieră, Stan a venit la Primărie cu o echipă proprie, adusă de la Bucureşti, în frunte cu Aurel Vlaicu, city manager. "Am intrat în echipa lui Marius Stan atunci când mi-a spus ce vrea să facă, să îşi asume acţiuni total nepopuliste, dar în favoarea dezvoltării unui oraş uitat de lume. Mi-a spus că ştie că va fi hulit, dar că preferă lucruri de substanţă", declara Aurel Vlaicu. Rămas fără susţinere din partea PNL, Stan şi-a încheiat mandatul de primar la UNPR, dar important este ce a lăsat în urmă după cei patru ani de mandat.

"Galațiul are 106 noi proiecte de investiții finalizate, 25 de proiecte în derulare, alte 21 de proiecte cu studii de fezabilitate aprobate. Aproape o treime din proiectele finalizate sau aflate în curs de finalizare, 31 la număr, s-au realizat prin absorbția de fonduri europene, în valoare de 226 milioane de lei", ne declara în mai 2016. Iată-le pe cele mai importante.

Restructurare urbană

Marius Stan şi-a început mandatul defrişând "pădurea" de panouri publicitare care stăpânea scuarul Brăilei şi l-a încheiat desfiinţând construcţia ruginită de la Inelul de Rocadă. Lui Stan i se datorează primul proiect de restructurare urbană a Galaţiului: demolarea unei baterii de 144 de garaje care ocupa spaţiul dintre Colegiul Economic, Biserica "Sf. Ana", Şcolile Nr. 17 şi 29 şi Grădiniţa "Codruţa"din Micro 19 şi amenajarea, în loc, a unei parcări cu 234 de locuri, părculeţ şi spaţiu de joacă pentru copii.

Stan i-a lăsat primarului Ionuţ Pucheanu realizarea celui de-al doilea proiect de restructurare urbană, în Complexul Ancora. Iniţial, aici se dorea demolarea celor 91 de garaje, plus o magazie şi trei magherniţe ale Apaterm, pentru a construi o parcare, o micropiaţă şi un spaţiu de socializare. Pentru că Primăria nu a reuşit să se înţeleagă cu proprietarii a 19 garaje, a fost nevoie de exproprieri şi de modificarea proiectului. Multă vreme, zona a arătat ca după bombardament. Abia în octombrie 2017 au fost gata artera de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori şi 87 de locuri de parcare funcţionale.

Tot lui Ionuţ Pucheanu i-a revenit misiunea de a finaliza, în octombrie 2016, parcul început de Stan în Micro 17, în zona blocurilor L12, D9A şi D8A, pe locul unei baterii de garaje demolate.

Pucheanu a mai primit "moştenire" şi o zonă de garaje demolate în Ţiglina II, zona Pedagogic, unde în noiembrie 2018 au fost inaugurate 128 de locuri de parcare, o alee carosabilă de acces, un loc de joacă şi un părculeţ.

Distanţa prea mare în timp dintre momentul demolării garajelor şi punerea în operă a proiectelor urbane l-a costat electoral pe Marius Stan!

Străzi

La finele mandatului său, Marius Stan raporta în ziarul "Viaţa liberă" 65 de străzi (totalizând 22 km) reabilitate, 19,5 km reţea de apă reabilitată şi 13,5 km reţea de canalizare nouă sau refăcută.

Axa Oţelarilor - Stadionului - Frunzei - Asachi, proiect european moştenit de la Dumitru Nicolae, dar plin de hibe şi lacune de proiectare (de pildă, nu erau prevăzute refugii pentru pietoni) a devenit un standard pentru infrastructura rutieră din Galaţi. Au urmat, adesea cu sincope şi întârzieri, Ana Ipătescu, Unirii, Democraţiei, Bucovinei, Nămoloasa, Caşin, Caraiman, Braşov, Prunari, Predeal, Cetăţianu Ioan, Rizer etc, o serie de străzi din Valea Oraşului, dar şi Mihai Bravu (pe segmentul Basarabiei - Gării) şi Gării (segment Mihai Bravu - Gara CFR).

Pentru că una dintre expresiile favorite era "dacă trebuie, mă urc eu călare pe buldozer", Marius Stan a făcut acest gest la finalul mandatului, când au fost expropriate şi desfiinţate imobilele pentru lărgirea străzii Traian. A pozat la maneta unui utilaj care demola construcţia pe care fusese obligat de instanţă să o autorizeze - Traian nr. 52, despre care, la începutul mandatului, spunea "arată ca un ceva trântit în mijlocul drumului, făcut de un animal".

Stan i-a lăsat primarului Pucheanu nu doar finalizarea arterei Traian, cu tot cu lărgirea la patru benzi pe segmentul Tecuci - Brăilei, ci şi modernizarea străzilor Anghel Saligny şi Tecuci, investiţii încheiate în 2017. În "moştenire" a intrat şi terenul necesar pentru amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră.

Parcuri şi locuri de joacă

În mandatul lui Marius Stan au fost finalizate şi redeschise Grădina Publică - modernizată cu fonduri europene, dar cu o fântână mai spectaculoasă, reabilitată cu bani de la bugetul local, pentru că nu fusese prinsă în proiectul UE - dar şi Parcul Rizer, tot pe bani europeni, ambele începute de Nicolae.

Dintr-un tăpşan cu câteva leagăne, Parcul Viva s-a transformat în cel mai modern dintre locurile de relaxare, sport, joacă şi agrement ale Galaţiului. Un standard pe care Marius Stan n-a mai reuşit să-l atingă, din păcate, cu modernizarea Orăşelului Copiilor, pe care şi l-ar fi dorit un mini-Disneyland.

Pe listă mai trebuie adăugate construirea de la zero a primului parc de cartier, cel din Micro 39, Faleza Copiilor, 46.000 mp spații verzi noi sau refăcute, dar şi amenajarea a 20 de locuri de joacă - multe dintre acestea fiind finalizate de Pucheanu.

Campusul social, un ghetou

"Primul cartier de locuinţe sociale construit în Galaţi, după Revoluţia din ’89, cu 538 de apartamente, parcare, teren de sport, spaţii verzi, iluminat modern, magazin alimentar, secţie de poliţie şi punct de prim-ajutor", asta s-a dorit în Micro 17. În realitate, a ieşit un ghetou.

Construite după modelul locuinţelor sociale "tip Radu Mazăre", proiect pe care Stan susţinea că l-a îmbunătăţit adăugând balcoane tronsonale, cămăruţele sunt strâmte, iar sursa de iluminare naturală a dormitorului este un geam pe coridorul comun al blocului. Legal, nu întrunesc criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o locuinţă. În schimb, pentru acest campus social, şi pentru un altul, rămas pe hârtie, Marius Stan, a primit "Premiul de Excelenţă pentru proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale", acordat de portalul administratie.ro.

În mai 2016, Stan a înmânat repartiţiile pentru locuinţele din cele 11 blocuri pe care reuşise să le construiască. La acel moment, imobilele nu erau racordate la energie electrică, în condiţiile în care apa caldă, încălzirea, prepararea hranei sunt pe bază de curent electric. Abia în 2017, cei care au primit repartiţii la blocurile M1 - M6 s-au putut muta acolo, ceilalţi fiind nevoiţi să aştepte construirea - după un proiect modificat - şi darea în folosinţă a celorlalte trei blocuri - M12, M13 şi M14, autorităţile promiţând că atunci întregul cartier va fi alimentat cu energie electrică.

Distracţie

În mandatul lui Stan, gălăţenii şi-au luat revanşa pentru toţii ani în care în oraşul lor nu se întâmpla nimic, "oraş tern, roşu, muncitoresc, care nu are nimic de spus, nimic de arătat", după cum spunea primarul. Sandra, Michael Bolton, Smokie şi Goran Bregovic au concertat la revelioanele publice, iar Uriah Heep şi JethroTull la primele două ediţii ale festivalului "Rock la Dunăre". Gălăţenii au sărbătorit tot ce se putea sărbători: Festivalul Scrumbiei, 1 Mai, 1 Iunie, Ziua Dunării, Ziua Marinei, "Fir Întins", 23 august, Sărbătorile Galaţiului, Moş Nicolae, Crăciunul şi Revelionul, ba chiar şi pe Sfântul Patrick al Irlandei! Au avut parte de "Cel mai mare borş de peşte", de "Pomana Porcului" - 300 de metri de cârnaţi, 3.000 de porţii de tochitură, plus jumătate de tonă de mămăliguţă, de "Crăciunul Inimilor", de concerte şi focuri de artificii, de "Stanrevelion" pentru cei fără posibilităţi financiare şi de Festivalul "Dunărea noastră". S-au adăugat gale de box, tur ciclist, gală K1, Superkombat World Grand Prix, Fed Cup, evenimente pe care Stan le-a considerat ocazii de a promova Galaţiul în România şi în lume cu mesajul "Invest in Galati".

Trebuie spus că în mandatul lui Stan au fost finalizate lucrările şi reintroduse în circuitul public Sala Sporturilor, bazinul de înot de la Baia Comunală, Baia Publică şi s-a încercat transformarea Patinoarului în sală polivalentă.

Parcul Industrial

Apropo de "Invest in Galati", în mandatul lui Stan oraşul a pierdut şansa unei investiţii Yazaki. În schimb, în octombrie 2013, Parcul Industrial a fost inaugurat oficial, prin dezvelirea unei plăci (nu comemorative!), dar abia la finele lui 2014 au fost gata drumul de acces şi utilităţile. Finalizat, parcul a rămas pustiu, ca şi azi!

Noua Primărie

În noiembrie 2012, la iniţiativa lui Marius Stan, aleşii locali au votat preluarea de la Consiliul Judeţului a scheletului din coasta Palatului Administrativ - ratatul Centru de Afaceri, cunoscut şi ca "Sala Aplaudacilor" - şi transformarea lui în sediu al Primăriei.

În august 2017, Primăria a scăpat de statutul jenant de chiriaşă într-un imobil de patrimoniu, impropriu desfăşurării unei activităţi administrative. S-a mutat în propriul său sediu, modern şi încăpător - un colos de sticlă şi metal cu arhitectură discutabilă pentru zona de patrimoniu a oraşului, dar atât de necesar!

Realizări, proiecte futuriste, decizii radicale

"Unda verde" - "Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii", reabilitarea termică şi estetică a primelor 11 blocuri, parcarea pentru TIR-uri, modernizarea Şcolii "Calistrat Hogaş", Centrul de recuperare "KIDS", modernizarea Cantinei de Ajutor Social, modernizarea Centrului multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice, Centrul comunitar de servicii sociale din strada Ştiinţei nr. 26, Centrul de zi pentru copiii cu autism sunt proiecte cu finanţare europeană de care Marius Stan şi-a legat numele. Chiar dacă unele au fost finalizate cu întârziere şi cu probleme.

O timonă, un velier şi o poartă a timpului - "Time Gate" sunt construcţiile futuriste - pasarele pietonale pe care Stan şi le-a dorit pe strada Brăilei- în zonele Tribunal, Neacşu şi Spitalul Judeţean. Doar "Time Gate" a fost votată de aleşii locali, dar a rămas la stadiul de proiect.

Pe 9 mai 2016, în campania electorală, Stan şi-a asumat o decizie radicală: dispariţia celor 170 de maxi-taxi şi delegarea exclusivă a transportului public către Transurb. Pe de altă parte, i-a lăsat noului primar banii împrumutaţi de la BERD pentru sistemul de e-ticketing şi achiziţia a 14 troleibuze noi.  

Dunărea, între Falezogaură şi tunel

Datorită lui Stan, Galaţiul a devenit membru în Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene şi a fost pus pe harta Strategiei fluviului, unde nu exista. 
În mandatul său, Faleza s-a pricopsit cu un proiect de modernizare, cu o Falezogaură revenită în forţă, care a făcut şi un "pui" pe Faleza Inferioară, dar şi cu un studiu şi o expertiză hidrogeotehnică, realizate de Academia Română şi de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Convingerea lui Marius Stan era că Galaţiul trebuie să-şi valorifice poziţia geografică pentru a redeveni nod de transport. Că fără o investiţie care să-i asigure conexiunea cu ţara, cu Europa, Galaţiul va ajunge a doua Vale a Jiului. Motiv pentru care proiectul unui tunel pe sub Dunăre era vital, chiar dacă nu era cuprins în Master Planul de Transport al României.

"Tunelul nu e moftul meu, a rezultat din nişte studii de prefezabilitate", declara Stan. În decembrie 2013, Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate realizat de firma elveţiană Basler & Hofmann AG Zürich şi a fost de acord cu angajarea a 10 milioane de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului "Subtraversare Dunăre".

În urma licitaţiei, în noiembrie 2015 contractul a fost atribuit consorţiului Louis Berger SAS, misiunea fiind de a furniza soluţia optimă pentru realizarea a două tuneluri, fiecare cu două benzi pe sens, care să facă legătura între municipiul Galaţi şi malul drept al Dunării, în localitatea I.C. Brătianu, judeţul Tulcea. Plata urma să se facă etapizat, ultima jumătate de bani urmând a fi achitată în a treia etapă, după selecţia partenerului privat şi semnarea contractului de execuţie sau obţinerea finanţării din fonduri publice.

Finalul? Primăria a fost dată în judecată de consorţiu pentru plata primei etape a documentaţiei subtraversării, iar DNA ar fi ridicat actele legate de acest studiu.

"Dacă la finalul mandatului meu voi fi cel mai înjurat om şi gălăţenii vor avea tunel, parcuri, străzi, locuinţe sociale şi sediu al Primăriei, înseamnă că a meritat", mărturisea Marius Stan, fost primar al municipiului Galaţi, în ianuarie 2015.

Sursa fotografiilor: Arhiva VL şi pagina de Facebook a lui Marius Stan

Citit 20847 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 12:27

26 comentarii

 • postat de ela Miercuri, 06 Noiembrie 2019 10:04 5.13.210.*** Link la comentariu
  4
  18

  Parerea mea este ca Marius Stan a fost un Primar atipic. Comparativ cu cei doi, Durbaca si Nicolae, a indraznit sa faca lucruri de neconceput mai inainte, a incercat sa miste acest oras si sa schimbe mentalitati, cu alte cuvinte a fost un primar cu "sange in ........". Multi l-au apreciat, unii l-au injurat dar chiar si din reportajele Vietii Libere reiese ca are cele mai multe realizari vizibile nu doar pe hartie. Poate a fost un pic cam mandru, cam arogant, distant (deh, defecte omenesti) dar cert este ca a incercat si cateodata a si reusit sa schimbe in bine fata orasului. Stau si ma intreb, totusi, desi sunt multi care-l apreciau cum a pierdut alegerile ? Or fi de vina partidul, tunelul, garajistii, maxi-taxistii, suporterii Otelului, propaganda PSD, sau toate la un loc ?

  Raportează
 • postat de Georgel Miercuri, 06 Noiembrie 2019 09:25 89.136.184.*** Link la comentariu
  5
  9

  Cei care urlă împotriva garajelor sunt foarte vocali dar relativ puțini, o minoritate deci. Ceilalți, fie direct implicați, fie doar impresionați de răutatea cu care au fost tratați garajiștii, reprezintă restul majoritarilor care, împreună cu alți factori, au provocat căderea lui Stan.

  Acea minoritate nu este mânată în ura ei de vreun interes în recăpătarea unui aspect civilizat al orașului, ci vrea doar... sânge. Altfel spus, să le moară capra celor cu garaj, cum zice vorba din popor...

  Una din greșelile primarului Stan e că i-a evaluat pe acești minoritari, e drept, foarte zgomotoși, drept majoritari.

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 05 Noiembrie 2019 23:29 47.14.45.*** Link la comentariu
  5
  17

  Da, Marius Stan a fost cel mai bun si vizionar primar. Numai ca, Consiliul local, dominat de pesedisti bloca multe proiecte, el fiind liberal. Tocmai de aceea a facut miscarea neinspirata catre UNPR , de fapt spre PSD. Sa vina inapoi , sa-si depuna candidatura pentru alt mandat. S-au mai desteptat galatenii, poate iesim din zona rosie. Am ajuns de rasul lumii, orasul arata ca dupa razboi.

  Raportează
 • postat de Andreea Marți, 05 Noiembrie 2019 21:25 86.122.130.*** Link la comentariu
  5
  17

  Orașul a prins puțină înflorire pe vremea lui Marius Stan. A mai fost o dezvoltare bună, dar haotică, și pe vremea lui Durbacă, dar pentru micii întreprinzători (buticari și garajiști). Acum cerințele sunt însă mai mari.
  Cert este că sub conducerea Ciumei Roșii orașul nostru a arătat cel mai dezastruos. Sper să ne trezim odată pentru totdeauna și să știm ce votăm!

  Raportează
 • postat de Galatean Marți, 05 Noiembrie 2019 19:09 95.76.2.*** Link la comentariu
  14
  5

  Pacat ca nu avem curaj sa spunem adevarul, pana la capat!

  Dupa cum scrie in articol, poti proba ca omul asta a fost usa de biserica; inramat pe holul primariei, sa ne inchinam ca la sfintele moaste!

  Una peste alta, si, la urma urmei, pentru ce a fost votat primar?!!

  Sa faca treaba, nu?, in conditiile, cand, a administra un oras, nu-i totuna sa joci fotbal, sau, hai..., sa conduci un club de fotbal; la asta trebuia sa gandim la urna, si, epui, sa punem stampila!

  Ca asa este corect, logic!

  Dar, sigur, inonstienti, furati de imaginea publica a unui om, confundam, inconstient borcanele, si dam cu batu-n balta...

  Cu Stan, in aceste conditii, a fost un joc al sortii orasului!
  Oarecum benefic, comparativ cu altii!

  Aici este problema; ne imbatam cu apa rece, ca asa suntem noi, avem propriile judecati, de unul spunem, baaa, a furat, dar a facut ceva si pentru oras!

  Obstea accepta compromisuri, imoralitate si ilegalitati!

  In numele cui, bre?

  Acum, ca sa n-o mai lungesc, cred ca multi cand se duc la spovedanie, spun de injuraturi si blesteme pe la semafoarele cu unda vesela de pe timpul inscaunatului si mult laudatului Stan, dar si de banii papati pe studii de fezabilitate cu tunelul si pasaralele futuriste,SIC!, banii galatenilor, dati pe apa sambetei, de care nu a fost tras la raspundere de Curtea de Conturi, ca, de bre, capul face, capul trage!

  SI, cine a pierdut, daca nu galatenii?!!
  Dar facem o lauda din asta!

  Din prostie!

  Cu unda asata vesela, mamelucii o duc tot inainte, dar cu Stan pe buze, umplundu-i zilnic frigiderul...

  Ca mai barfeau unii, uite bre, daca-i la borcanul cu miere, i-a tras lu nevasta-sa spatii comerciale prin centru, si, se pare ca omu nu prea gresea, ca se vede, bre!

  Si atunci, care-i omu Stan, , fata lui adevarata,, sau, ma rog, care sunt fetele adevarate ale celor care au purces la fotoliul de primar, ca orasu- i la pamant, iar afecerile lor prospera!

  Despre adevarul asta pomeneam la inceput, doamna jurnalist!

  Am zis si eu, fara patima si rautate, dar adevarul este unul singur, spus pe nume; ascuns, este cancerul care ne macina pe toti!

  Raportează
 • postat de Tepes Marți, 05 Noiembrie 2019 19:05 109.166.128.*** Link la comentariu
  7
  9

  Daca nu distrugea fotbalul din Galati era si acum primar , oricum a fost cel mai bun primar pe care l-a avut Galatiul !

  Raportează
 • postat de Geo Marți, 05 Noiembrie 2019 16:10 5.13.142.*** Link la comentariu
  11
  22

  De departe cel mai bun primar, dacă gălățenii votează cu PSD ul de la revoluție încoace ne meritam soarta. Pe vremea lui s au făcut multe parcuri în cartiere, VIVA, proiect noua primărie, s a construit Mall ul, kaufland de la rondou pe terenul ala cu mari probleme cu apa,renovare Sala sporturilor și multe alte de care nu mai țin minte

  Raportează
 • postat de Cosmin Marți, 05 Noiembrie 2019 15:37 77.111.247.*** Link la comentariu
  9
  14

  Pentru ”un gălățean”, citez: ”L-am apreciat ca si primar tocmai pentru demolarea garajelor. Pacat ca nu a mai fost reales pentru a continua ceea ce incepuse (ma refer la daramarea garajelor).”

  ”Ca și”, construcție verbală ilogică și agramată, nici măcar motivată de vreo eventuală cacofonie, caracteristică mediocrației inculte și agresive care ne sufocă după revoluție...

  Raportează
 • postat de Georgel Marți, 05 Noiembrie 2019 15:19 89.136.184.*** Link la comentariu
  3
  16

  Am uitat să mai pomenesc și de cele două buline de intersecție de pe str. Traian, una pe care primarul Stan intenționa să o amenajeze odată cu desființarea semaforului de la Potcoava, cealaltă dimpreună cu deblocarea străzii Tecuci între Traian și Bălcescu.

  Ambele acum rămase baltă...

  Raportează
 • postat de Un tânăr.. Marți, 05 Noiembrie 2019 14:17 92.114.82.*** Link la comentariu
  3
  20

  Fără discuții a fost un primar diferit de toți ceilalți, însă se știe că fără susținere politică în consiliul local, un primar nu poate face nimic. Iar dacă respectivul consiliu este dominat de PSD și liberalii dintotdeauna au știut doar să se se certe, rezultatul nu putea fi altul. Cei din PNL poartă alături de PSD vina nerealizării celor mai multe proiecte inițiate si dorite de primarul Stan, pentru ca au avut ocazia unica de a avea un primar în acest oraș roșu și în loc să îl susțină i-au dat în cap și l-au sabotat poate cu mai multa ardoare decât cei din PSD. Felicitări clica Dobre-Stângă, ați sabotat acest oraș de când vă știți..

  Raportează
 • postat de Georgel Marți, 05 Noiembrie 2019 12:26 89.136.184.*** Link la comentariu
  9
  33

  A avut o abordare a problemelor orașului total diferită de a celorlalți de dinainte și de după. A avut viziunea globală a marilor nevoi ale urbei, invizibile pentru localnicii anchilozați, dar promovate de fostul fotbalist și echipa adusă din capitală, în frunte cu Aurel Vlaicu.

  Deblocarea străzii istorice Traian, lărgirea acesteia pe porțiunea anterior numită str. Frumoasei, crearea precedentului cu acea nouă stradă de traversare prin Țiglina 2, cartier moștenit doar cu alei înfundate, sunt doar trei dintre ideile aplicate în mandatul său și necontinuate de următorul edil. După el a rămas total abandonată ideea lui Aurel Vlaicu de deblocare a capătului străzii Tecuci dinspre Bălcescu, ca și a axei Traian-Faleză de ieșire spre Brăila prin curtea Poliției de Frontieră.

  Dacă ar fi abordat și vechea bubă a țigăniei garajelor de cartier într-un mod mai omenesc pentru mulți cetățeni de bună credință, fără a se lua după minoritatea neinteresată într-un oraș civilizat, ci doar să moară capra vecinului, îl aveam și acum primar al unui cu adevărat ”Nou Galați”.

  Raportează
 • postat de Marilena Marți, 05 Noiembrie 2019 12:19 89.137.224.*** Link la comentariu
  8
  23

  De acord cu @X , numele parcului "Viva"trebuie schimbat! Puneti numele unei personalitati culturale sau istorice de care Galatiul este mandru! Viva e o denumire de cocalari.

  Raportează
 • postat de Cosmin Marți, 05 Noiembrie 2019 12:18 77.111.247.*** Link la comentariu
  29
  21

  Garajele construite legal inaintea lui, cu avizul si pe terenul Primariei, nu trebuiau inlaturate in acelasi mod cu constructiile ilegale. Este abuziv si incorect!
  Daca Primaria si-a schimbat politica de rezolvare a parcarii masinilor, dupa ce ani la rand a incasat banii pe terenul pe care a initiat construirea de constructii provizorii, sa isi suporte costurile noii abordari, nu sa ii puna la plata pe cei care nu au facut nimic ilegal, respectandu-le modul de reglementare de pana in prezent.
  Toata lumea este de acord cu modernizarea impusa de dinamica vremurilor, dar Primaria trebuie sa-si asume obligatiile, despagubind proprietarii garajelor autorizate de aceeasi primarie si nu punandu-i la plata pentru demolare.

  Raportează
 • postat de PATRIOTUL Marți, 05 Noiembrie 2019 12:02 81.12.149.*** Link la comentariu
  12
  37

  De departe a fost Cel mai bun Primar al Galaţiului de la Revoluţie încoace!
  Desigur se puteau face mai multe în mandatul lui dacă exista o colaborare mai bună şi dacă el mai lăsa din orgoliile care i-au adus dispute.
  Nu distanţa prea mare în timp dintre momentul demolării garajelor şi punerea în operă a proiectelor urbane l-a costat electoral pe Marius Stan, ci Ordonanţa de pe timpul lui Dragnea care a dispus alegerea Primarilor într-un singur tur! De aia avem acum "cel mai nelegitim Primar din toate timpurile", ales doar de către 9% din cetăţenii Galaţiului!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 05 Noiembrie 2019 09:43 5.13.225.*** Link la comentariu
  31
  10

  Cand va aud ca a facut si-a dres... e ca si cum as fi Laudat la munca de patroni: Vai, azi chiar a-ti facut treaba, dar si saptamana trecuta... chiar si ore suplimentare (platite se aude patronatul rumenit???) si mi-am facut treaba cu simt de raspundere si remunerat FERM (nu doar contract FERM vorb unui frustrat).
  Intra in obligatiile de serviciu, sa-ti faci treaba... iar ceea ce vedem noi... e nici 2...20% din ce s-ar putea face de un primar cu o gandire normala si fara comenzi nu fa nicic... de la centru! Spor! Oricum... e jalanie...
  Cand va fi mai rentabil sa te intorci in tara... atuci colonia Romania a murit si a reinviat TARA! Ceea ce e foarte putin probabil sa se intample in 50...80 de ani!

  Raportează
 • postat de X Marți, 05 Noiembrie 2019 09:29 82.208.137.*** Link la comentariu
  16
  33

  Unul din oamenii care au facut cat de cat ceva pentru orasul asta...

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Marți, 05 Noiembrie 2019 09:28 94.177.47.*** Link la comentariu
  21
  17

  Cum adica „Ce-au lasat in urma primarii Galatiului”??? Pai nu e clar? Cea mai moderna centura din tara, magnificul tunel pe sub Dunare, aeroportul Galati-Braila (sau Braila-Galati, ca sa nu fie suparare), AquaPark Faleza Dunarii, cel mai modern AquaPark din Estul Europei, un parc industrial modern, plin de investitori care se bat pentru a-i angaja pe galateni pe salarii mari. Sa nu uitam de marile corporatii care isi au sediile in Tiglina si zona Bancilor: Google, Amazon, Apple. Ce sa mai vorbim despre constructia metroului galatean care a inceput de cateva luni???

  Romani din toata tara vin in sud-estul Romaniei pentru posibilitatile nelimitate de aici. Si noi ne intrebam ce au facut primarii Galatiului in ultimii 30 de ani...

  Raportează
 • postat de vader Marți, 05 Noiembrie 2019 08:26 193.230.156.*** Link la comentariu
  3
  26

  Felicitari pentru ideea acestui serial! Oamenii au MARE nevoie sa li se aduca aminte despre ceea ce au facut, dar mai ales despre ceea ce NU au facut toti sfintisorii astia care incearca acum sa ne spuna ca albul este negru si invers.
  Ma gandesc ca poate nu ar fi rau sa facem cu totii o analiza clara si fara niciun fel de prejudecati, referitoare la votantii fiecaruia dintre acesti sfintisori. Ce ziceti, incercam un profil psihologic? Chiar daca n-o sa ne placa! Si sigur n-o sa ne placa. Traiasca votul universal, prostia crasa si manipularea. Ele ne-au depopulat tara si orasul. Impreuna cu hotia, lasitatea sau chiar tradarea. Si acum, hai cu minusurile. Ele demonstreaza ca am apasat butonul corect.

  Raportează
 • postat de Sandu Marți, 05 Noiembrie 2019 08:10 92.114.82.*** Link la comentariu
  13
  16

  La nerealizari poate ar fi trebuit sa fie incluse si constructia unui nou stadion intre Galati si Braila si lasarea in paragina a stadionului Dunarea pe gazonul caruia a jucat si el fotbal.Tot ca veni vorba de fotbal se poate pune si falimentul clubului Otelul desigur indirect ca el devenise vezi doame primar si nu mai avea nicio putere...

  Raportează
 • postat de dana Marți, 05 Noiembrie 2019 08:05 5.13.211.*** Link la comentariu
  14
  34

  cu toate ca l-am votat cand a si pierdut alegerile cred ca a fost cel mai bun primar pe care la avut galatiul

  Raportează
 • postat de DOMNUL PANAIT Marți, 05 Noiembrie 2019 07:58 86.34.187.*** Link la comentariu
  14
  31

  A fost cel mai tare , pacat ca nu a mai prins un mandat , se reuseau sigur mult mai multe !!!

  Raportează
 • postat de Tecucean Marți, 05 Noiembrie 2019 07:41 5.13.225.*** Link la comentariu
  12
  31

  Dl Marius Stan a făcut într-un singur mandat mai mult decât oricare alt primar al Galaţiului !

  Singura greşeală (poate fatală) este insistenţa de a face un tunel care nu avea susţinere financiară de la nimeni (nici UE, nici guvern care era PSD şi sprijinea podul vicepremerului brăilean)

  A fost şi a doua, schimbarea partidului... dar nu a fost greşeala dânsului, ci nu a vrut să fie şantajabil.

  În rest, foarte bun, a deschis şi desţelenit lucrurile într-un oraş pierdut, blocat, scufundat.

  Raportează
 • postat de Stan primar din nou Marți, 05 Noiembrie 2019 06:20 5.13.241.*** Link la comentariu
  13
  37

  Cel mai bun primar. Din pacate nu a facut parte din PSD si galatenii nu voteaza decat rosu.

  Raportează
 • postat de un galatean Marți, 05 Noiembrie 2019 05:31 188.27.4.*** Link la comentariu
  21
  30

  L-am apreciat ca si primar tocmai pentru demolarea garajelor. Pacat ca nu a mai fost reales pentru a continua ceea ce incepuse (ma refer la daramarea garajelor).
  Pucheanu nu a facut nimic nou in sensul asta, doar a continuat ceea ce nu terminase Stan.

  Raportează
 • postat de Andrei Marți, 05 Noiembrie 2019 03:29 86.124.203.*** Link la comentariu
  5
  18

  Tot la ,,mpstenire "se incadreaza si demolarea pietei din Micro 17? S-a facut 70% din infrastructura si asa a ramas?Un hectar de teren nefolosit in buricul targului!Sunt totusi multumit ca am PIOS cand cumapr patrunjel de 1 leu in piata centrala.

  Raportează
 • postat de x Marți, 05 Noiembrie 2019 00:24 95.76.3.*** Link la comentariu
  10
  17

  Parcul “Viva”.
  DE CE “Viva”?
  Numele “vine” de la un “MORT”, un magazin ce a “trait” DOAR câteva luni, acum vreo 15 (20?) ani.
  Și iarăși vă întreb: DE CE “Viva”???
  Schimbați-i numele cât mai repede!
  O sugestie (care poate fi îmbunătățită ori schimbată total): când copiii mei erau la liceu, acest loc purta numele de “La Leagăne”.
  Aici își dădeau întâlnire tinerii.
  În acele timpuri era mai puțină aglomerație aici; nici Centura Falezei nu era atât de circulată rutier precum azi.
  Pentru tineri era mai multă intimitate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.