"Oscarul" patronatelor/ Ce afaceri gălăţene au fost premiate la Gala „Zilei Întreprinzătorilor”

"Oscarul" patronatelor/ Ce afaceri gălăţene au fost premiate la Gala „Zilei Întreprinzătorilor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Chiar dacă Galaţiul trece printr-o situaţie economică dificilă, sunt şi IMM-uri care reuşesc să facă performanţă * Dezbateri privind viitorul Galaţiului, dar şi festivitate de gală


Devenită deja o tradiţie pentru Galaţi, sărbătorirea „Zile Întreprinzătorilor” a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, un prilej de a dezbate unele dintre principalele teme aflate pe agenda mediului de afaceri, dar şi pentru a-i onora, printr-o festivitate de gală, pe întreprinzătorii care s-au făcut remarcaţi în domeniul lor de activitate.

După cum v-am relatat deja în paginile ziarului nostru, ediţia din acest an a „Zilei Întreprinzătorilor”, organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Federaţia Patronală a IMM-urilor din Regiunea Sud-Est, a adus în prim-plan, printre altele, în partea dedicată dezbaterilor, una dintre marile probleme ale Galaţiului, respectiv viitorul sistemului de termoficare al oraşului. Faţetele problemei au fost analizate în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Biblioteca „V.A.Urechia” de reprezentaţi ai mediului de afaceri, ai administraţiei publice locale şi centrale, ai mediului financiar-bancar. Nu ne rămâne decât să sperăm că reperele acestei dezbateri le vor fi utile şi celor ce au spinoasa misiune de a regândi termoficarea Galaţiului.

De asemenea, pe agenda „Zilei Întreprinzătorilor” s-a mai aflat şedinţa Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Regiunea de Sud-Est, din care, alături de patronatele din Galaţi, fac parte patronatele din judeţele Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău şi Constanţa.

Aplauze la scenă deschisă

Punctul culminant al „Zile Întreprinzătorilor” a fost festivitatea de gală organizată la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Aşa cum stă bine la un astfel de eveniment, nu au lipsit discursurile elogioase la adresa unor dintre IMM-urile care reuşesc să ţină sus „steagul” afacerilor, dar şi un spectacol extraordinar şi un dineu în cinstea participanţilor.

„Este o zi dedicată performanţei în afaceri, spiritului antreprenorial. Şi, iată, chiar dacă Galaţiul trece printr-o perioadă încă nefavorabilă din punct de vedere economic, sunt companii care reuşesc să facă profit, să genereze locuri de muncă, să aducă şi bani la buget, într-un cuvânt să susţină comunitatea locală. Desigur, în cadrul Galei noastre nu putem premia decât o parte dintre cei ce ar merita aplauze la scenă deschisă, dar ne dorim ca manifestarea noastră să fie un semnal pentru ceea ce înseamnă IMM-urile”, a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, care a fost, de altfel, şi amfitrionul acestei manifestări.

Că Galaţiul are nevoie de IMM-uri este o realitate care a fost subliniată în discursul său şi de prefectul Dorin Otrocol: „Avem nevoie de IMM-uri, pentru că, în definitiv, ele sunt motoarele economiei. Galaţiul, mai mult ca niciodată are nevoie de investiţii, de dezvoltare, iar cea mai bună cale de a realiza acest lucru este prin a sprijini IMM-urile. De asemenea, cred că, în mod deosebit, este de apreciat efortul dumneavoastră de a duce mai departe tradiţia recunoaşterii valorii omului de afaceri”.

Prefectul a profitat de prezenţa în faţa oamenilor de afaceri şi pentru a le reaminti acestora de oportunităţile de finanţare în cadrul Programelor Operaţionale dedicate exerciţiului bugetar comunitar 2014-2020, asigurându-i totodată de întregul sprijin al Instituţiei Prefect în demersurile pe care le vor face.

La rândul său, primarul Galaţiului, Marius Stan a ţinut să sublinieze că administraţia locală şi IMM-urile sunt de aceeaşi parte a baricadei: „Vreau să vă felicit pentru faptul că existaţi, pentru că, în prezent, fie şi faptul că încă mai existaţi este în sine o performanţă… În vremuri grele, când încă sunt multe lucruri care nu funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze într-o ţară normală, cred că instituţiile publice ar trebui să aibă un rol important în relansarea economică. Acest lucru ni-l dorim şi noi. După cum ştiţi, am lansat acest proiect îndrăzneţ, al tunelului pe sub Dunăre, îl avem în sfârşit pe SEAP şi sunt trei mai consorţii internaţionale interesate. Este un proiect care va aduce bani în Galaţi, va aduce de lucru pentru firmele locale şi întreaga comunitate va avea de câştigat. Ne-am ales cu destule piedici, dar am credinţa că vom reuşi. Avem nevoie să credeţi în acest proiect şi să-l susţineţi. Este pentru oraş, este ceva durabil, este pentru economia locală, într-un cuvânt suntem pe aceeaşi lungime de undă cu aspiraţiile dumneavoastră!”

Ce premii s-au acordat

În cadrul galei „Zilei Întreprinzătorilor” au fost acordate 20 de premii speciale unor companii, instituţii sau personalităţi care au contribuit la dezvoltarea mediului de afaceri local. Acestea sunt: Costel Miron (SC Mairon Galaţi SA), Cristian Dima (SC Dima şi Fii SA), Nelu Mocanu (SC SF TEX SA), Mihai Humă şi Spiru Mantu (SA Arcada Company SA), Sorin Vergiliu Vals (SC Menarom PEC SA), conf.univ.dr. Georgeta Modiga, George Ene (Banca Transilvania), Anca Lefter (SC Vega Company SRL), Bogdan Manea şi Radu Gabriel (SC Primo SRL), Vasile Joantă (SC Martens SA), George Horoncea şi Tudorel Ghionea (SC Moldovulcan SA), preşedintele Asociaţiei Patronale a IMM-urilor Buzău, Ştefan Davidescu, Eugen Zaharia (SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA), Tudorel Bogos (SC TB Import-Export SRL), preşedintele PTIR, Radu Oprea, Silviu Mocănaşu (Grupama Asigurări), Ecaterina Necşulescu (CECCAR), Mihai Pamfil (Credit Agricole Bank). Două premii au avut o tonalitate culturală, acestea revenind impresarului Matei Mocanu, precum şi directorului Teatrului Muzica „Nae Leonard”, Teodor Niţă.

De altfel, partea „incendiară” a galei IMM-urilor a fost spectacolul extraordinar susţinut de formaţia Millenium, din Chişinău, care a încântat audienţa cu un repertoriu pe cât de divers, pe atât de plin de energie şi bună dispoziţie.

Ultimul act al „Zilei Întreprinzătorilor” a fost dineul de gală oferit de organizatori în Grădina de vară a Teatrului Muzical, prilej pentru a le spune „La mulţi ani cu… profit!” întreprinzătorilor gălăţeni, dar şi, de ce nu, pentru a socializa şi a lega noi relaţii de afaceri.

Citit 8754 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.