Record de amenzi pentru centură şi viteză

Record de amenzi pentru centură şi viteză
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sute de şoferi au fost prinşi în ultima săptămână conducând fără centurile de siguranţă. Numărul vitezomanilor depistaţi de aparatele radar a fost de aproape o mie. Consumul de alcool rămâne o mare problemă, mulţi dintre cei prinşi băuţi la volan îngroşând rândurile anchetaţilor penal.

Ultimele şapte zile au fost de foc pentru şoferii gălăţeni, dar şi pentru poliţiştii care au contabilizat sute de abateri de la regulile de circulaţie. Cele mai des întâlnite abateri au fost cele care vizează siguranţa şi capacitatea şoferilor de a conduce, astfel că din cele 1.501 contravenţii contabilizate de poliţiştii de la Circulaţie, peste 1.200 au vizat lipsa centurii de siguranţă şi viteza. De altfel, şoferii care au călcat excesiv pedala de acceleraţie au fost "campionii" săptămânii, 999 fiind numărul celor prinşi în ofsaid. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit suma de 520.000 de lei, un record în materie de sancţiuni care ar trebui să îi îngrijoreze pe cei care se abat de la regulamente. 79 de şoferi au rămas şi fără permisele de conducere, în timp ce 16 vor trebui să îşi recupereze certificatele de înmatriculare după o vizită la RAR.

Alcool şi accidente

Pentru acest motiv, zece şoferi au fost sancţionaţi, patru doar cu amendă, iar şase, cu dosare penale. Conducerea sub influenţa alcoolului rămâne astfel cea mai frecventă încălcare gravă a regulilor rutiere, deopotrivă în mediul urban şi în mediul rural. Numai la sfârşitul săptămânii, patru conducători auto au fost prinşi combinând volanul cu băutura, dar şi cu viteza. Unul dintre ei a fost un gălăţean de 50 de ani, oprit iniţial pe strada Brăilei pentru că circula cu 76 km/h. Poliţiştii aveau să constate şi că cel de la volan avea o alcoolemie de 0,55 la mie în aerul expirat. Un alt gălăţean, de 57 de ani, avea să fie prins în aceeaşi zi, după ce a provocat un accident pe Drumul de Centură. Bărbatul a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure şi a lovit două maşini, agenţii sosiţi la faţa locului constatând că avea o alcoolemie de 0,71 la mie în aerul expirat. Un eveniment rutier a fost provocat şi pe strada Rizer, de un gălăţean de 37 de ani, care nu a acordat prioritate unei maşini care circula pe Traian. Acesta avea o concentraţie în aerul expirat de 0,55 la mie. Recordmanul seriei a apărut la Drăguşeni, în persoana unui localnic de 34 de ani, şofer de autoutilitară. Etilotestul a indicat în privinţa acestuia o concentraţie de 1,04 la mie. Toţi şoferii sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Alte trei dosare penale la regimul rutier au fost consemnate pentru conducere fără permis, încredinţarea maşinii unei persoane fără permis şi respectiv conducerea unui autoturism neînmatriculat. Trei şoferi sunt cercetaţi pentru fugă de la locul accidentului.

Citit 5375 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.