„La Traviata” revine pe scena Liricului gălățean

„La Traviata” revine pe scena Liricului gălățean
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Emoționanta poveste a Violettei Valery, din celebra operă „La Traviata”, va prinde din nou contur pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, duminică, 19 martie, de la ora 18,30.

Inspirată din renumitul roman autobiografic „Dama cu camelii”, de Alexandru Dumas-fiul, „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, este una dintre cele mai cunoscute opere, încă de pe vremea compozitorului, cântată pe toate scenele lirice ale lumii.

Capodopera lui Verdi ne transpune în Parisul burghez, unde descoperim povestea de iubire dintre tânăra curtezană Violetta Valery și Alfredo Germont. Viața sclipitoare a Violettei, dar pusă sub semnul imoralității, al nesiguranței  financiare și al neputinței de a se căsători vreodată cu persoana iubită, a fascinat generații întregi de spectatori, prin curaj, pasiune și prin puterea sa de sacrificiu.

”Alături de soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului, în reprezentația de duminică îi veți putea urmări pe: soprana Manuela Barna-Ipate (Iași) și tenorul Hector Lopez (Cluj-Napoca), sub bagheta dirijorală a maestrului Traian Ichim (Brașov). Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului, în intervalul orar afișat pe site-ul oficial sau online, accesând platforma BLT.ro, la prețul de 32,4 lei”, anunță Teatrul ”Nae Leonard” Galați.

Citit 6044 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 11:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.