„Jazz in the City III - Waters of March”

„Jazz in the City III - Waters of March”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vineri, 31 martie, începând cu ora 19,00, în cel de-al treilea concert "Jazz in the City" - "Waters of March", Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" aduce pe scenă nume sonore ale jazzului românesc actual: Luiza Zan și Sorin Zlat Trio.

Luiza Zan este una dintre cântărețele excepționale ale jazzului românesc contemporan. Cu o voce caldă și impunătoare, interpretările sale pline de sensibilitate, virtuozitate și eleganță stârnesc emoții în rândul spectatorilor, la fiecare apariție pe scenă. Creativă, implicată și talentată, Luiza Zan nu lipsește din marile concerte și festivaluri de jazz, atât din România, cât și din străinătate, concertând de-a lungul timpului alături de nume sonore ale acestui gen muzical. Compune muzică de film, de teatru, muzică pentru spectacole de dans contemporan și, bineînțeles, piese de jazz. A lansat numeroase albume cu lucrări proprii, câștigând atât aprecierile publicului, cât și pe cele ale criticilor de specialitate.

Sorin Zlat Trio a luat naștere în anul 2008, din inițiativa bine-cunoscutului muzician Sorin Zlat, abordând diferite stiluri, de la cool jazz, latin jazz, la bossa nova, post-bop și clasic. Ansamblul și-a câștigat recunoaștere în lumea fascinantă a jazzului din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase apariții pe scene de concert și la festivaluri de notorietate din întreaga lume. Formația este alcătuită din trei artiști consacrați ai acestui gen: pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Adrian Flautistu și toboșarul Iulian Nicolau.

Citit 5931 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 15:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.