Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est anunță că a început depunerea de proiecte pentru realizarea de centre comunitare integrate cu fonduri Regio - Programul Operațional Regional (POR).
Apelul se adresează solicitanților incluși în lista celor 139 de comunități defavorizate eligibile din regiunile de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest şi Centru, realizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale , Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale, conform Atlasului Zonelor Rurale Marginalizate și Indicelui Dezvoltării Umane Locale din România. În județul Galați, conform documentelor analizate de finanțare ar putea beneficia 85.755 locuitori din 60 de localități rurale cu zone marginalizate, potrivit metodologiei de mai sus, din 36 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Finanțarea este asigurată prin Axa Prioritară 8, Obiectivul specific 8.1, Operațiunea B – Centre comunitare integrate, iar beneficiarii pot obține între 10 și 100 de mii euro pentru construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea unui centru comunitar integrat pentru persoane din grupuri vulnerabile, care să includă servicii sociale, medicale și educaționale.
Rata de co-finanțare a proiectelor este de 70 la sută din Fondul European de Dezvoltare Regională, 28 la sută de la bugetul de stat și 2 la sută contribuția solicitantului. Valoarea totală a alocării financiare pentru cele șapte regiuni de dezvoltare este de 21,07 milioane euro, iar cererile de finanţare pot fi depuse în perioada 20 ianuarie – 20 iulie 2020.

Citit 5810 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 20:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro