Construire locuințe nZEB plus - pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în comuna Gohor, județul Galați

Construire locuințe nZEB plus - pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în comuna Gohor, județul Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comunicat de presă

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

UAT COMUNA GOHOR, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „CONSTRUIRE LOCUINȚE nZEB PLUS - PENTRU TINERI/LOCUINȚE DE SERVICIU PENTRU SPECIALIȘTI DIN SĂNĂTATE ȘI ÎNVĂȚĂMÂNT IN COMUNA GOHOR, JUDETUL GALAȚI”, cod proiect C10-I2-22, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul Local, Operațiunea I.2. – Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ și Operațiunea I.1.3. – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Contractul de finanțare a fost încheiat între Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei în calitate de Autoritate de Management și UAT Comuna GOHOR, în calitate de Beneficiar.

Valoarea totală a proiectului este de 1.153.384,18 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 1.153.384,18 lei, finantare nerambursabila alcătuită din: Valoare eligibilă din PNRR 969.230,40 lei, respectiv Valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR: 184.153,78 lei. Valoarea ajutorului de stat/minimis (cu TVA) 292.900,65 lei. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Comuna Gohor.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localității Gohor prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Obiectivul specific al proiectului este Construirea de locuințe nzeb plus - pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ in comuna Gohor, judetul Galați, precum și Asiguratrea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice în comuna Gohor, în vederea asigurării managementului local.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, de la data de 30.12.2022 până la data de 29.12.2025.

Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon 0236/865500, responsabil proiect: SÎRGHIE GELU.

(P)

Citit 951 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2023 15:17