Campania de conștientizare și informare ”Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!”

Campania de conștientizare și informare ”Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CAMPANIA DE CONȘTIENTIZARE ȘI INFORMARE

”Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!”

Galați, 30.06.2023

 

Consiliul Județean Galați a finalizat campania de conștientizare și informare ”Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!” prin care a fost evaluată starea de sănătate a locuitorilor din Băneasa, Berești, Fârțănești și Vârlezi.

Campania reprezintă una dintre activitățile proiectului ”SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE – spitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România – Republica Moldova”, finanțat din fonduri europene, prin care Spitalul Orășenesc Tg. Bujor va beneficia de un pavilion nou pentru secția de pediatrie, dotat și echipat performant.

Timp de patru zile, echipele de medici și asistenți de la Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, care au făcut parte din caravana medicală, au consultat peste 250 de persoane și au evaluat starea de sănătate a fiecărui pacient, prescriindu-le tratamente sau recomandându-le investigații de specialitate. Pe lângă consultul general, pacienților le-au fost măsurate tenisunea arterială și glicemia, li s-au făcut electrocardiograme (EKG), iar în unele cazuri și ecografii abdominale.

Ca urmare a acestei acțiuni, s-a constatat că un număr semnificativ din rândul persoanelor consultate au diferite afecțiuni: obezitate, diabet, fibrilație, hipertensiune arterială, afecțiuni renale, pulmonare, fiind depistate și cazuri speciale care necesită mai multe investigații.

Campania se va încheia astăzi cu un spectacol în orașul Tg. Bujor, în cadrul căruia se va difuza și un spot informativ privind promovarea unei vieți active, o alimentație echilibrată și diminuarea factorilor de risc.

Astfel, întreaga Campanie de conștientizare și informare ”Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!” s-a dovedit a fi o necesitate în rândul comunității, adoptarea unui stil de viață sănătos și consultațiile medicale periodice putând preveni sau depista în timp util diverse afecțiuni.

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este doamna Laura – Delia Angheluță, manager de proiect, director executiv în cadrul Direcției de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302536, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

 

(P)

Citit 972 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 12:18