Reabilitare moderată Școala Gimnazială Nr. 2 Comuna Barcea, Județul Galați

Reabilitare moderată Școala Gimnazială Nr. 2 Comuna Barcea, Județul Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comunicat de presă

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comuna Barcea a semnat în luna februarie 2023 contractul de finanțare pentru implementarea proiectului cu titlul „Reabilitare moderată Școala Gimnazială Nr. 2 Comuna Barcea, Județul Galați”, depus în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10 – Fondul Local și finanțat de Uniunea Europeană.

Activitățile proiectului se vor desfășura pe parcursul a 24 de luni.

Investiția propusă are în vedere creșterea calității actului didactic în cadrul Școlii  Gimnaziale Nr. 2, precum și promovarea accesului elevilor la un mediu de viață sănătos. Prin lucrările de reabilitare moderată propuse în cadrul proiectului se va îmbunătăți furnizarea serviciilor de educație la nivel local, și, totodată, va crește responsabilizarea privind grija pentru mediul înconjurător. Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, așa cum va rezulta din studiul de audit energetic ce va fi elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică ce se va realiza la finalizarea investiției.

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt după cum urmează:

  • număr de metri pătrați aferenți suprafeței desfășurate de clădire renovată energetic – 975,20;  
  • reducerea cu 30% a necesarului de energie primară față de situația actuală.

Reabilitarea energetică a școlii reprezintă un obiectiv la care va avea acces publicul larg, fiind vorba de toți elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar care își desfășoară activitatea în școală.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de 2.513.603,09 lei.

(P)

Citit 600 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2023 10:44