Reabilitare moderată Școala Gimnazială Sat Drăgănești, Comuna Drăgănești, Județul Galați

Reabilitare moderată Școala Gimnazială Sat Drăgănești, Comuna Drăgănești, Județul Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Comunicat de presă

 „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Comuna Drăgănești, Județul Galați anunță derularea activităților proiectului „Reabilitare moderată Școala Gimnazială Sat Drăgănești, Comuna Drăgănești, Județul Galați”, cod proiect C10-I3-1194 , finanțat de Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.3 Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea calității actului didactic în cadrul Școlii  Gimnaziale Sat Drăgănești, Comuna Drăgănești, precum și promovarea accesului elevilor la un mediu de viață sănătos.

Rezultatele preconizate ale proiectului:

  • număr de metri pătrați aferenți suprafeței desfășurate de clădire renovată energetic – 955;
  • reducerea cu 30% a necesarului de energie primară față de situația actuală;
  • două stații de încărcare pentru vehicule electrice puse la dispoziția utilizatorilor interesați în mod deschis, transparent și nediscriminatoriu.

Valoarea totală a proiectului este de 2.194.997,47 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR  1.844.535,69 lei iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 350.461,78 lei. Valoarea ajutorului de stat/minimis cu tot cu TVA este de 292.900,65 lei. Cheltuielile neeligibile necesare implementării optime a proiectului vor fi asigurate de Primaria Drăgănești.

Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni, începând cu data semnării contractului de finanțare, respectiv 22 februarie 2023 până la data de 21 august 2024.

Prin lucrările de reabilitare moderată propuse în cadrul proiectului se va îmbunătăți furnizarea serviciilor de educație la nivel local, și, totodată, va crește responsabilizarea privind grija pentru mediul înconjurător. Reabilitarea energetică a școlii reprezintă un obiectiv la care va avea acces publicul larg, fiind vorba de toți elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar care își desfășoară activitatea în școală.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0236-820130, reprezentant legal Condrache Liviu.

 

(P)

Citit 1551 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 14:33