Comuna Ghidigeni a demarat implementarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ preuniversitar”

Comuna Ghidigeni a demarat implementarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ preuniversitar”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Începere proiect

 

Comuna Ghidigeni, Județul Galați, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din UAT comuna Ghidigeni, județul Galați” – cod F-PNRR-Dotari-2023-5670 ca urmare a semnării contractului de finanțare cu numărul 1209DOT ⁄ 2023 din 16 august 2023.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație - Reforma 4.

Proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din UAT comuna Ghidigeni, județul Galați” – cod F-PNRR-Dotari-2023-5670 are o durată de implementare de 14 luni, desfășurându-se în perioada 17 august 2023 – 30 septembrie 2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 1.129.723,77 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR în cuantum de 949.347,70 lei și valoare TVA eligibilă în cuantum de 180.376,07 lei.

Obiectivele principale ale proiectului vizează:

  • Digitalizarea mediilor de învățare din cadrul unităților de învățământ preuniversitar acreditate din comuna Ghidigeni, județul Galați, respectiv Școala Gimnazială nr. 1 Ghidigeni prin Grădinița cu program normal nr. 1 Gefu Nou și Școala Gimnazială „Ion Creangă”, sat Tălpigi prin dotarea 1 laborator de informatică, 10 săli de clasă și a laboratorului multifuncțional de științe cu echipamente și resurse tehnologice, în 14 luni de implementare a proiectului.
  • Creșterea calității activităților didactice în context formal din cadrul a 2 unități de învățământ preuniversitar și a structurilor aferente acestora – Școala Gimnazială „Ion Creangă” sat Tălpigi și Școala Gimnazială nr. 1 Ghidigeni, județul Galați prin dotarea a 25 spații dedicate activităților educaționale ( 23 de săli de clasă, 1 laborator multifuncțional, 1 sală de sport) cu mobilier, materiale didactice și alte resurse tehnologice, în cele 14 luni de implementare a proiectului.

Implementarea proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din UAT comuna Ghidigeni, județul Galați” – cod F-PNRR-Dotari-2023-5670 va conduce la atât la asigurarea unei educații de calitate pentru un grup țintă format din 840 de elevi și 60 cadre didactice, cât și la asigurarea un proces educațional de calitate, eficient și incluziv.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la:

Primăria Comunei Ghidigeni

Persoana de contact: Tăbăcaru Eugen

Telefon: 0236 868 202

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

(P)

Citit 914 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 15:30