Comuna Drăgănești anunță demararea proiectului ”Dotarea cu mobilier, materiale și echipamente digitale a structurilor Unității de Învățământ Școala nr. 1 Drăgănești, Județul Galați”

Comuna Drăgănești anunță demararea proiectului ”Dotarea cu mobilier, materiale și echipamente digitale a structurilor Unității de Învățământ Școala nr. 1 Drăgănești, Județul Galați”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Comuna Drăgănești, Județul Galați, în calitate de beneficiar, anunță demararea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale și echipamente digitale a structurilor Unității de Învățământ Școala nr. 1 Drăgănești, Județul Galați” – cod F-PNRR-Dotari-2023-5152.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),  Pilonul VI Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație - Reforma 4.

Proiectul are o durată de implementare de 14 luni, desfășurându-se în perioada august 2023 – septembrie 2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 638.860,50 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR în cuantum de 536.857,56 lei și valoare TVA eligibilă în cuantum de 102.002,94 lei.

Proiectul are în vedere îndeplinirea următoarelor obiective:

  • crearea unui cadru organizat pentru desfășurarea unui proces de învățământ eficient (săli de clasă dotate modern, atât cu mobilier, cât și digital);
  • asigurarea unor şanse egale în educaţie, cu rezultate concrete în direcția reducerii abandonului şcolar, a părăsirii timpurii a şcolii precum şi a îmbunătăţirii rezultatelor la evaluările naţionale;
  • crearea unor medii de învățare incluzive, care țin cont de nevoile și posibilitățile reale ale elevilor privind accesul la tehnologie;
  • creșterea nivelului de competențe al cadrelor didactice prin utilizarea, în scop educațional, a unor echipamente tehnologice performante, asigurând în același timp un impact durabil al investiției propuse.

Proiectul va conduce la creșterea calității mediilor de învățare pentru un grup țintă format din 433 de elevi (școlari și preșcolari) și 48 de cadre didactice.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la:

Primăria Comunei Drăgănești

Persoana de contact: Gheoghe COJOCARU

Telefon: 0236820130

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

(P)

Citit 1481 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 15:15