În trafic cu o altă semiremorcă decât cea din certificatul de înmatriculare

În trafic cu o altă semiremorcă decât cea din certificatul de înmatriculare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări în privința unui cetățean moldovean, care s-a prezentat la control conducând un cap tractor ce tracta o altă semiremorcă decât cea pentru care a prezentat certificatul de înmatriculare. Pe 11 martie, în jurul orei 13.00, cetățeanul moldovean s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din România.

Bărbatul conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca DAF și o semiremorcă Schmitz - Gotha, ambele vehicule având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Republicii Moldova. Moldoveanul, în vârstă de 43 de ani, a prezentat la control, pe lângă documentele de călătorie, certificatele de înmatriculare ale vehiculelor cu care se deplasa. La controlul fizic, polițiștii de frontieră au constatat că pentru numărul de înmatriculare aplicat semiremorcii, înscris în certificatul de înmatriculare, este înregistrată o altă semiremorcă, aceeași marcă, cu serie de șasiu diferită.

Şoferul a declarat că nu ştie cine a schimbat numerele de înmatriculare, pentru că el doar a preluat documentele de la firma pentru care lucrează, fără a verifica fizic mijloacele de transport. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 2742 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.