Prea multe locuri de muncă în Galaţi?

Prea multe locuri de muncă în Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În condiţiile în care Bursa locurilor de muncă organizată, ieri, de AJOFM în Galaţi şi Tecuci, a avut o ofertă de 3.175 de joburi – cea mai mare din ultimii ani şi dublă faţă de 2017 şi 2016 –, numărul celor care s-au arătat interesaţi să-şi găsească un serviciu a fost sub aşteptări. Conform datelor de bilanţ furnizate de AJOFM, doar 1.900 de persoane au trecut pragul burselor din cele două oraşe (1.450 în Galaţi şi 450 în Tecuci). Adică nici măcar unul pe loc! AJOFM Galaţi are în evidenţele sale 1.335 de şomeri în plată, alţi 14.220 fiind neindemnizaţi.

„De la an la an, oferta angajatorilor este tot mai amplă. Numai că firmele spun că nu găsesc specialişti, sau, dacă găsesc, aceștia au pretenţii la un pachet salarial mai amplu. Sunt destui angajatori care spun că au proiecte începute, au lucrări şi nu au cu cine să le facă. Se caută orice: ingineri, şi în industria alimentară, şi în cea navală, mecanici, electricieni, operatori introducere şi validare date, economişti, manageri de proiect.... Doar în municipiul Galaţi este evidentă lipsa de forţă de muncă, aici sunt sub 1.500 de şomeri, ceea ce, pentru firme, înseamnă foarte puţin, înseamnă că nu au de unde alege”, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

Ieri, în ziua bursei, au fost angajate pe loc zece persoane, dintre care nouă cu studii medii. Alţi 470 de participanţi au fost selectaţi în vederea încadrării. Printre domeniile cu cele mai solicitate ocupaţii au fost administraţie publică şi apărare (Centrul Militar Judeţean), domeniul naval, servicii privind forţa de muncă, secretariat, construcţii, industria alimentară şi servicii de pază.

Citit 10164 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.