„Meseriașii” intră legal pe piaţă

„Meseriașii” intră legal pe piaţă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Meseriașii" care vor desfășura activități ocazionale într-o gospodărie, în calitate de prestator casnic, vor putea fi „plătiți” cu tichete ce vor trebui preschimbate în bani. Legea ar putea intra în vigoare în 2024, după ce proiectul Guvernului va fi aprobat de Parlament.

Ca obligații fiscale aferente tichetelor vor rămâne obligatorii numai impozitul pe venit și contribuția la pensii, nu și contribuția la sănătate.

Proiectul prevede și că orice angajator va avea dreptul să acorde propriilor salariați, sub formă de primă sau bonus, pe lângă salariul stabilit, tichete de activități casnice.

Citit 4040 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 09:40

2 comentarii

 • postat de florin
  Joi, 31 Martie 2022 09:28
  86.124.200.***
  Statul a investit o data in tine !Ai facut scoala in Romania!Asta cu ideea ca iti trebuie mii de euro ca sa incepi o afacere ca si instalator este o prostie!Te deplasezi cu mijloacele in comun la inceput si cu o trusa normala de instalator in mina!Iti organizezi timpul si lucrarile pentru a pleca cu exact ce iti trebuie !In nici un caz nu iti trebuie o duba de scule dupa tine daca esti mic intreprinzator!Cind discutam de o duba cu scule vorbim deja de alt nivel!!!!In articol se vorbeste de cel mai mic nivel:prestator casnic!Nu SRL sau altceva!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 10 Martie 2022 10:24
  92.67.145.***
  Fix pix! Statul trebuie sa se dezvolte aconomic in toti acesti 32 de ani inloc sa fure ca-n codru si apoi sa-l taie pentru austrieci! In tarile civilizate, statul te ajuta sa-ti iei in leasing o duba, si o parte din scule in rate!
  Te apuci de treaba si dupa un an si.. doi.. incepi sa fii pe plus!... Nu tiganeala asta, statul NU INVESTESTE NIMIC IN TINE, dar VREA BANI! LA munca nu la intins mana! Numai o cheie buna de instalator sare de 50E! O dupa plina daca.. te incadrezi in 2000E... 3000.
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.